Smykker fra Ringe får et opsigtsvækkende søsterpar

En sæt øresmykker fra Ringe Museum får nu efter alt og dømme et opsigtsvækkende søsterpar i København. Ligesom smykkerne fra Ringe er smykkerne fra København formentligt lavet af omsmeltet guld fra Guldhornene. Det mener Nationamuseet i København.

-

En sæt øresmykker fra Ringe Museum får nu efter alt og dømme et opsigtsvækkende søsterpar i København. Ligesom smykkerne fra Ringe er smykkerne fra København formentligt lavet af omsmeltet guld fra Guldhornene. Det mener Nationalmuseet i København.

For nylig fik Nationalmuseet overdraget et sæt øresmykker af en københavnsk familie. Familien havde et sæt smykker, der var købt af guldsmed Heidenreich. Det var ham, der den 4. maj 1802 stjal de historiske guldhorn fra Kunstkammeret og omsmeltede dem.

Danmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelser har fundet ud af, at øresmykkerne indeholder en ujævn blanding af guld, sølv og kobber - hvilket indikerer, at de kan være lavet af guldhornene. Samtidig har smykkerne på Nationalmuseet en slående lighed med nogle øresmykker fra Ringe Museum. 

Oversigt

    Oversigt