Sneen skaber trafikkaos

Snestormen skabte mandag trafikkaos flere steder på Fyn. I Odense gik trafikken nærmest i stå på indfaldsvejene. Også på Sydfyn sneglede trafikken sig afsted. Svendborg Politi fraråder al udkørsel. Hør interview fra kl. 12.30 med Jørgen Poulsen fra Vejvæsnet

Ingen alvorlige skader i trafikken

Snestormen skabte mandag trafikkaos flere steder på Fyn. I Odense gik trafikken nærmest i stå på indfaldsvejene. Også på Sydfyn sneglede trafikken sig afsted. Svendborg Politi fraråder al udkørsel.

En voldsom snestorm hærgede mandag morgen store dele af Fyn, og skabte store trafikale problemer på Syd- og Midtfyn. Snestormen ventes at kulminere ved middagstid.

Især på Sydfyn er der faldet meget sne, og der er store snedriver flere steder. I Svendborg fraråder politiet al udkørsel.

Alle amtsveje er stadig farbare, men trafikafviklingen foregår i snegletempo. Vejvæsnet hos Fyns Amt har alt disponibelt mandskab ude at køre, og kæmper for at holde vejene ryddet.

På Sydfyn er mange mindre veje lukket, og på de store veje er der også begyndt at blive problemer. Svendborg Politi meddeler, at A9 er svært farbar i skoven nord for Svendborg.

"Falck kæmper med at hive lastbilerne op af grøften, og når de er færdige med én lastbil, så kører en ny i grøften", siger vagthavende hos Svendborg Politi.

Sneen er flere steder kørt fast og er blevet til is på både store og små veje. Bilerne snegler sig afsted med 10-20 km/t og det skaber lange køer. På Ringvejen i Odense er der islag, og bilerne holder i lange køer.

Ved Svannike Bakker er vejene så glatte at lastbilerne ikke kan passere bakkerne ved egen drift. Lastbilerne er enten stoppet eller kører ekstremt langsomt.

På Tåsinge var trafikken på A9 spærret af lastbiler i løbet af formiddagen, men der skulle være ryddet mandag middag.

Hos Falck melder vagthavende også om travlhed. Mandag morgen kl. 9.00 havde der været 120 assistancer, og 60 bilister ventede på hjælp. I øjeblikket er der en ventetid på en god time hos Falck. De fleste assistancer var til bilister, der ikke kunne starte eller sad fast i snedriver.

Tidligere mandag morgen gled en bus ud på hovedvejen i Gudme, og spærrede trafikken. Bussen er fjernet nu, og bilerne kan igen komme igennem Gudme.

Trods de spejlglatte veje, så melder ingen politikredse om alvorlige trafikulykker. Bilisterne tager bestik af det glatte føre og kører derefter. Kun i Svendborg melder politiet om et mindre antal trafikulykker.

Oversigt

    Oversigt