Snerydning skaber fællesskab

På en Villavej i Middelfart har snerydningen bragt beboerne tættere sammen. Nu spiser de nabo-frokost og rydder hinandens fortove.

Egentlig havde Beboerne på Kærvangen bestilt et professionelt firma til at rydde deres fortove, men firmaet svigtede, og så tog beboerne selv affære. Nu har de indkøbt fejemaskiner og skiftes til at tage sne-tjansen.

- Nogen tager morgen-tjansen, andre rydder op ad dagen, hvis det er nødvendigt - og andre tager weekenden. Vi rydder fortove og en gangsti ind til de beboere, som har hjemmehjælp, fortæller Kim Gertsen, der bor på vejen.

Rykker tættere sammen

Efter Kærvangens beboere har organiseret deres egen snerydning, har fællesskabet på vejen udviklet sig i en positiv retning.

- Det har faktisk gjort, at vi er rykket tættere sammen i gaden. Vi taler mere sammen, og når nogle skal på ferie, ser andre til deres huse. Det virker præventivt, fortæller Kim Gertsen og fortsætter: Vi kan varmt anbefale andre at kopiere vores ide. Vi har også lavet en fælles gadefrokost, så Kærvangen er et trygt og godt sted at bo.

I vores udsendelse klokken 19.30 kan du møde dagens snerydder på Kærvangen.

Oversigt

    Oversigt