Snestorm? 14 cm sne på vej til Fyn

Fyn og Sjælland kan se frem til en mulig snestorm lørdag eftermiddag, hvis temperaturen bliver lav nok.

Lørdag eftermiddag bliver rig på nedbør. Så meget tør DMI sige med sikkerhed lørdag morgen. Men om nedbøren kommer som regn eller udvikler sig til en reel snestorm er stadig usikkert.

 

Følg med her

 En af de faktorer, der taler for, at danskerne undgår årets første snestorm med fygesne, er badevandets temperatur. Det forklarer vagthavende meteorlog ved DMI, Steen Rasmussen, til Ritzau.

 - Der skal nok komme masser af nedbør. Det er bare formen, vi lige skal finde ud af. Det afhænger af temperaturen, og derfor er der en usikkerhed om, hvorvidt det bliver det ene eller det andet, siger han.

 - Vandtemperaturerne er stadig meget høje for årstiden. Det bliver temperaturen ved jordoverfladen, der bliver afgørende. Det er lidt svært at sige, hvor meget fygesne, det bliver.

 Derfor er risikoen for snestorm også størst midt på øerne Fyn og Sjælland, som er de dele af Danmark, der er dækket af varslingen for risiko om sne.

 - Derudover kan jeg sige, at den største risiko er inde over Midtsjælland og midt på Fyn, hvorimod at det ved kysterne bliver svært at få temperaturen under frysepunktet. Og temperaturen skal under frysepunktet, hvis vi skal have fygning, siger Steen Rasmussen.

 For hele Fyn og Sjælland er der fra DMIs side udsendt varsel om risiko for mellem 10 til 14 centimeters sne stedvis på 24 timer samt vindstød på mellem 10 til 15 meter i sekundet - det vil sige mellem frisk vind til kuling.

 

Oversigt

    Oversigt