Snevejret driller trafikken: Store forsinkelser på motorvejen

Iskoldt vejr, snefygning og snevejr har givet store forsinkelser på Fynske Motorvej tirsdag. Flere fynske broer oplever kraftig vind.

Opdatering klokken ti: Der er stort set normal trafik igen mellem Odense og Aarup. 

Kulden og snevejret driller trafikken tirsdag morgen og formiddag flere steder på Fyn.

På Fynske Motorvej er der køkørsel i begge retninger mellem Odense og Aarup.

Mod Jylland er der 45 minutters forsinkelse, og mod Sjælland er der 30 minutters forsinkelse, oplyser P4 Trafik Syddanmark på Twitter.

Ti centimeter sne

Vejdirektoratet melder om glatte veje på Vestfyn og Nordfyn, og Fyns Politi råder trafikanterne til at køre forsigtigt.

- Kør forsigtigt derude i det sneklædte landskab, skriver Fyns Politi på Twitter. 

Derudover er der risiko for snefygning. Det skyldes en frisk vind til kuling på op mod 15 meter i sekundet fra øst samt løs sne eller let snefald.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Snefygning på Vestfyn og Langeland

Snefygningen kan medføre lukning af udsatte veje og dannelse af snedriver, nedsat sigt og risiko for standsning af kollektiv trafik.

Risikoen for snefygning er størst omkring Middelfart og på Nordfyn - og tirsdag formiddag er Langeland også kommet med på listen fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.  

Det iskolde og blæsende vejr giver ifølge TV 2 Vejret også anledning til snebyger, når den kolde luft bevæger sig hen over Kattegat og Østersøen. Temperaturene ligger på omkring fem minusgrader de fleste steder på Fyn. Dele af Fyn kan i løbet af dagen forvente over ti centimeter sne. 

Det sner allerede flere steder fra morgenstunden, og i løbet af dagen kan også en større del af landet få stedvis kraftige snebyger. 

Se, hvordan snevejret rammer Fyn: 

 
Fotograf: TV 2 VEJRET

Det blæsende vejr kan også mærkes på de fynske broer. Lillebæltsbroen og Langelandsbroen melder ifølge Vejdirektoratet om kraftig vind. Vinden forventes at aftage i løbet tirsdag eftermiddag. 

Oversigt

    Oversigt