Soc.dem.: Nyborg skal ud af hullerne

Dagbladet Børsen og Analyseinstituttet Green har i en ny undersøgelse placeret Nyborg som landets ringeste kommune, når det gælder erhvervsudvikling. Den placering overrasker ikke Socialdemokraterne i kommunen.

Det fortæller kommunens 2. viceborgmester til TV 2/FYN:

- Vi har problemer med at fastholde vores arbejdspladser i Nyborg, og vi har problemer med at skabe nogle nye. Jeg kan se, at vi fra 2000 til 2006 har tabt 634 arbejdspladser, og alene fra 2005 til 2006 har vi tabt 118, så det er et alvorligt problem, som vi som byråd er nødt til at gøre noget ved, siger Erik Christensen (Soc.dem.).

I går afviste borgmester Jørgen Terndrup (Venstre) ellers konklusionerne i undersøgelsen. Han mener, at Nyborg gør meget for at sætte skub i tingene, og desuden handler det hele ikke om erhvervsudvikling, som undersøgelsen kun fokuserer på. Det handler også om bosætning, forklarer han.

Socialdemokraterne mener, at der bliver gjort et godt arbejde i Nyborg for at få iværksættere i gang, men det er ikke nok for at vende den negative udvikling.

Der skal satses mere på at få udstykket erhvervsjord, mener partiet. Ellers kører udviklingen forbi bæltbyen:
- Jeg tror på, at vi som byråd nu skal gå ind og investere på noget erhvervsjord omkring motorvejen. Vi skal ud af hullerne, ellers kører toget forbi os, siger Erik Christensen.

Oversigt

    Oversigt