Socialchef: Gode interesser holder unge ude af bander

Det virker bedst, at unge har gode venner at være sammen med for at undgå, at de havner i et kriminelt miljø.

Børn og unge, som er i risiko for at blive rekrutteret til banderne, skal hjælpes til at blive en del af en fodboldklub, et volleyballhold eller andre grupper af unge, som ikke er marginaliserede.

Det mener landsformanden for Foreningen af Socialchefer, Helle Linnet, som reagerer på, at integrationsminister Inger Støjberg (V) ifølge Berlingske vil stramme kursen over for forældre til børn, der er i eller er på vej ud i bandekriminalitet. 

- Man skal have øje for, om en ung er inkluderet og har nogle venner at være sammen med, og om de venner har nogle gode interesser. Det virker bedst, siger Helle Linnet.

Inger Støjberg foreslår at afsætte 73 millioner kroner af de kommende fire års satspuljemidler til en statslig taskforce. Den skal hjælpe socialforvaltningerne i udvalgte kommuner med at forebygge bandekriminalitet blandt unge.

Et af midlerne er at benytte sig af muligheden for at trække i forældrenes sociale ydelser.

- Tvang virker i nogle sammenhænge, men i de tilfælde hvor forældrene ikke kan spille nogen rolle i forhold til børnene, kan man frygte, at pålægget ikke vil virke, siger Helle Linnet.

Meldingen fra Udlændinge- og Integrationsministeriet er, at "mange mennesker, herunder fagprofessionelle, undgår konfrontationer, der handler om eller er knyttet til etnicitet, kultur eller religion".

Det kan regionsformand i Dansk Socialrådgiverforening i Region Syddanmark, Anne Jørgensen, ikke nikke genkendende til, siger hun til Berlingske.

- Det er forkert. Sådan er virkeligheden ikke, siger Anne Jørgensen til avisen.

- Vi kender problemerne, men vi mangler nogle gange ressourcerne til de helhedsorienterede indsatser.

Oversigt

    Oversigt