I det fynske folks tjeneste

Socialdemokrater vil diskutere ferielukning

Socialdemokraterne i Odense vil nu have en debat om børneinstitutionernes ferielukning. Byrådet vil bruge penge på længere åbningstider, men ferielukningen er et mere presserende problem, mener socialdemokraterne.

Byrådet har sat 3.5 millioner kroner af til udvidet åbningstid, og nu vil politikerne tale med forældrebestyrelserne om, hvordan man får mest for de penge. Det er i den sammenhæng, at socialdemokraterne også vil sætte ferielukninger til debat.

- Vi mener, at der skal gives videre beføjelser, end der er lagt op til i forslaget fra forvaltningen. Således tænker vi i den socialdemokratiske gruppe, at det vil være en god ide også, at give Bestyrelserne mulighed for at vælge f. eks. kun at holde lukket tre uger om året, hvis det viser sig, at være det flest forældre i netop det område har brug for.
De fire ugers ferielukning eller i hvert fald den ene uge omkring jul har givet langt flere bekymringer blandt forældre end spørgsmålet om, hvorvidt der skal være åbent 50 eller 52 timer om ugen, siger Jesper Kinch-Jensen fra den socialdemokratiske byrådsgruppe.