Socialdemokraterne: Flere vuggestuer i Odense nu!

Socialdemokraterne i Odense anklager børn- og ungerådmanden for at være for dårlig til at skaffe de nødvendige vuggestuepladser og kræver handling omgående. Jane Jegind (V) undrer sig over anklagen.

Odense Kommune har svært ved at overholde pasningsgarantien, og det har stået på for længe, mener socialdemokraterne:

- Det er dybt uacceptabelt, at kommunen hele tiden er på vippen til ikke at kunne overholde pasningsgarantien. Der bliver trukket alt for store veksler på dagplejerne med fast femte barn og inddragelse af deres legestuer, siger Maiken Baagøe (S) fra børne-og ungeudvalget.

Udvalget skal tirsdag tage stilling til, om de vil søge en tillægsbevilling til køb af grunde til opførelse af flere vuggestuepladser, men det er ikke ambitiøst nok for socialdemokraterne:

- Hvis der ikke omgående sættes penge af til opførelse og drift af de nye vuggestuer, så vokser pasningsproblemerne os endnu mere over ørerne end nu, siger Jesper Kinch-Jensen (S) fra børne- og ungeudvalget.

Socialdemokraterne kræver spaden i jorden omgående, og det har skabt stor forundring hos børn- og ungerådmand Jane Jegind (V):

- Det her er socialdemokraternes behov for at profilere sig på det her område. Og det undrer mig, at de kommer med den her anklage, for vi er jo allesammen fuldstændig enige om, at det her skal går hurtigt. Jeg har jo bedt om at få afsat tre grunde til formålet, og når byrådet og økonomiudvalget har godkendt det, kan projekteringen går igang, siger Jane Jegind og understreger:

- Jeg regner med, at spaden er stukket i jorden først i januar måned næste år.

Børn- og ungerådmanden pointerer, at hvis det by- og kulturforvaltningen vurderer, at det på nogen måde kan gå hurtigere, er hun klar til at frigive de nødvendige penge.

- Men jeg skal have det på skrift, og det er jo by- og kulturforvaltningen, der har vurderet, at det hele vil tage omkring ni til tolv måneder. Og det ved børn- og ungeudvalgets medlemmer udmærket godt.

- Men det gælder i hvert fald ikke for en af de omtalte grunde, siger Peter Rahbæk Juel (S).

- Den er nemlig udlagt til serviceareal og ikke omfattet af lokalplanen - og så behøver der ikke gå ni til tolv måneder, før man kan gå igang, understreger han.

Oversigt

    Oversigt