Socialrådgiver angriber Middelfart-politiker: - Du lyver!

Det passer ikke, at kommunen er lovgivningsmæssigt forpligtet til at undlade at lytte til lægernes indstillinger, lyder det i et åbent brev til udvalgsformand, Morten Weiss-Pedersen.

Middelfart Kommune og især formanden for kommunens beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalg, Morten Weiss-Pedersen (K), er udsat for heftig kritik fra flere sider. 

Læger, psykiatere og socialrådgivere kritiserer kommunen for at hive sygdomsramte borgere gennem unødvendige og langvarige ressourceforløb i stedet for at tilkende dem førtidspension.

En af dem, der skyder på Middelfart Kommune, er privat socialrådgiver Ricky Magnussen. Han mener, at kommunen tromler henover borgerne og gør dem dårligere og mere syge fremfor at hjælpe dem.

Overfor TV 2/FYN har Morten Weiss-Pedersen flere gange forklaret, hvordan kommunen arbejder med ressourceforløb. 

- Lovgivningen lægger op til, at vi ikke bare skal tage en beskrivelse af en defineret funktionsevne for gode varer og sætte lighedstegn i forhold til arbejdsevnen. Det må vi simpelthen ikke rent lovgivningsmæssigt, lød det fra Morten Weiss-Pedersen i et interview på TV 2 FYN tirsdag aften.

Åbent brev til det politiske udvalg

Problemet er bare, at han ikke har ret i det, han siger, mener Ricky Magnussen.

Derfor har han forfattet et åbent brev, hvori han anklager Morten Weiss-Pedersen for enten at lyve eller være uvidende.

- Det falder mig meget for brystet, at han står for åben skærm og forsøger at give et indtryk af, at han nærmest citerer lovgivningen, når lovgivningen klokkeklart og på letforståeligt dansk er direkte modsat af, hvad han står og siger, forklarer Ricky Magnussen.

Kritikken hagler ned over udvalgsformand fra Middelfart. Du kan se hele aftenens indslag her.

Strid om vægten af lægers helbredsvurderinger

Det Ricky Magnussen anklager Morten Weiss-Pedersen for enten at lyve eller være uvidende om, er lovens beskrivelse af sammenhængen mellem borgernes funktionsevne og borgerens arbejdsevne.

Ifølge Ricky Magnussen skal kommunerne rette sig efter, hvad en læge siger om en borgers funktionsevne i de tilfælde, hvor borgeren ifølge lægerne er så dårlig, at det ikke er forsvarligt at gennemføre en praktik eller arbejdsprøvning.

- Medarbejderne skal lytte til, hvad lægerne siger. Det står i lovgivningen, og er senest gentaget i vejledningen fra beskæftigelsesministeren, siger socialrådgiveren.

Klager over afgørelser

Udvalgsformand afviser blankt kritikken

Middelfart Kommune mener derimod med udvalgsformanden i spidsen, at de ikke uden videre skal rette sig efter, hvad læger og specialister har vurderet.

- Det passer ikke, det han skriver. For min skyld må han have sine holdninger. Lægerne skal dokumentere den funktionsevne, der måtte være tilbage. Forvaltningen skal så vurdere, hvad betyder det i forhold til erhvervsevne. Punktum, lyder svaret fra Morten Weiss-Pedersen.

Udvalgsformanden fastholder, at forligspartiernes skærpede retningslinjer, hvori det blandt andet præciseres, at ressourceforløb ikke må forværre en borgers helbred, allerede bliver overholdt i Middelfart Kommune.

 

Oversigt

    Oversigt