Socialrådgivere: Odense-model er ikke nok til at få folk i job

Socialrådgiverforenings formand glæder sig til at se, hvilke tilbud Odense Kommune vil følge op med for at sikre, at gruppen faktisk kommer i arbejde.

Folk kommer ikke i arbejde, bare fordi de bliver flyttet fra en kommunal kategori til en anden.

Sådan lyder det fra formand for Dansk Socialrådgiverforening Majbrit Berlau, efter Odense Kommune har skabt debat med en ny tilgang til arbejdsløse indvandrerkvinder. 

Det skriver Avisen.dk.

Metoden går ud på, at kommunen går sygemeldte kontanthjælpsmodtageres lægeerklæringer efter i sømmene. På den måde er ni ud af ti indvandrerkvinder blevet erklæret jobparate.

Dermed er de kommet et skridt tættere på arbejdsmarkedet, mener kommunen.

Dansk Socialrådgiverforening er overordnet positiv over for metoden, siger Majbrit Berlau. Men hun glæder sig til at se, hvilke tilbud kommunen vil følge op med for at sikre, at gruppen faktisk kommer i arbejde.

- Lægeerklæringer er ikke det eneste, der ligger til grund for, hvordan sagsbehandlerne vurderer de arbejdsløse, og det kan være fornuftigt nok at gennemgå sagerne, som Odense Kommune har gjort. Men folk kommer jo ikke i arbejde, bare fordi de bliver visiteret som jobparate i stedet for aktivitetsparate, siger hun til Avisen.dk.

Majbrit Berlau peger på, at kommunens socialrådgivere har en mindre palet af tilbud, de kan give til de arbejdsløse, der er kategoriseret som jobparate, end til dem, der er kategoriseret som aktivitetsparate.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) håber, at flere kommuner vil tage ved lære af Odense-modellen. Det får ikke Lægeforeningen til at frygte, at kommunerne vil tillægge lægeerklæringerne mindre vægt.

- Det kan være rigtig fornuftigt at bevæge sig væk fra, at lægen bare overleverer sin viden om borgeren i lægeerklæringen, og i stedet have en dialog mellem kommunen og den praktiserende læge. Det viser vores erfaring, at man når meget længere med, siger formand for Lægeforeningens attestudvalg, Tue Flindt Müller, til Avisen.dk.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt