Socialrådgivere: Nu får vores område højere prioritet

Socialrådgiverforeningen tror på, at socialområdet vil blive opprioriteret under Annette Vilhelmsen.

Socialrådgiverforeningen sætter stor pris på det signal, regeringen sender ved at lade partilederen for SF, Annette Vilhelmsen, overtage Social-, børne- og integrationsministeriet.

Det siger formanden for Socialrådgiverforeningen, Majbrit Berlau, til Ritzau.

- Det er jo indiskutabelt, at når en partileder sætter sig på en ministerpost, så opfatter vi det jo som en opprioritering af området fra regeringen, siger hun.

- Så det er jo med tilfredshed, at vi noterer os, at Annette Vilhelmsen er blev social-, børne- og integrationsminister i dag.

Majbrit Berlau henviser desuden til, at den nye minister for området sidder i regeringens magtfulde koordinations- og økonomiudvalg.

- Det, tænker jeg, betyder, at under en finanslovforhandling vil de projekter, der bydes ind med fra hendes ministerium, stå højere på listen i forhold til at få ressourcer, siger Majbrit Berlau.

- Derudover er der også brug for en socialminister, der fører værdipolitik - og gerne også på bekostning af den der "nødvendige politik," regeringen har ført, understreger hun.

Helt konkret håber foreningen på, at Annette Vilhelmsen vil "sætte sig for bordenden" og sætte gang i et tværministerielt arbejde.

- I dag løber folk med sociale problemer spidsrod i et bureaukratisk og kafka'sk system med syv-otte forskellige indsatser og ti forskellige sagsbehandlere, siger Majbrit Berlau.

- Vi har brug for nogle tværministerielle indsatser, der siger, at vi kan kapere, at mennesker har flere problemer end ét - for sådan er det nu engang at leve, siger hun.

Den afgående social-, børne- og integrationsminister Karen Hækkerup får desuden ros for at "have modet til at indføre en fattigdomsgrænse."

Derudover giver Socialrådgiverforeningen den nye fødevareminister en række pæne ord med på vejen.

- Karen Hækkerup har været en minister, der har været lyttende og tilgængelig. Og det skal hun have stor ros for. De kan glæde sig, interessenterne på fødevareområdet.

Oversigt

    Oversigt