Socialt udsatte får 211.000 kr. til fitnessredskaber

Forsorgshjemmet St. Dannesbo har fået 211.830 kr. fra Trygfonden til at købe udendørs fitnessredskaber.

En tidlig julegave til de socialt udsatte.

Sådan beskriver Sarah Baagøe Petersen, der er socialpædagog på forsorgshjemmet St. Dannesbo i Odense, de 211.830 kr., som hjemmet har fået af Trygfonden til indkøb af udendøres fitnessredskaber til husets beboere. 

- Ofte er socialt udsatte hårdt medtagne af deres misbrug, at de ikke har overskud til fysisk aktivitet. Og de har slet ikke råd. For vi må bare erkende, at hvis de har valget mellem at bruge penge på hash eller penge på et fitnesscenter, så vinder hashen, siger Sarah Baagøe Petersen.

Derfor håber St. Dannesbo at kunne bruge de kommende træningsredskaber til at hjælpe de socialt udsatte, der bruger forsorgshjemmet, til at få sat noget i stedet for deres misbrug.

Hvis de har valget mellem at bruge penge på hash eller penge på et fitnesscenter, så vinder hashen

- Det vigtigste for os, med de her redskaber, er, at vi gerne vil øge de socialt udsattes mentale og fysiske sundhed. Og så er det jo ikke bare træning, det er også en pædagogisk aktivitet med pladstil uforpligtende leg, siger Sarah Baagøe Petersen.

Pengene blev bevilget torsdag, og hvis det milde vintervejr fortsætter, håber Sarah Baagøe Petersen, at de kan komme i gang med opsætningen af de udendørs fitnessredskaber allerede umiddelbart efter nytår.

- Vi vil rigtig gerne have det klar, så det kan tages i brug, når de første forårs-solstråler rammer, siger hun.

 

Se hele interviewet med Sarah Baagøe Petersen

 

Oversigt

    Oversigt