Søby Havn er på finansloven: Men ingen penge afsat

Regeringen og Dansk Folkeparti har aftalt, at mulighederne for en udvidelse af Søby Havn skal undersøges. Men der er ikke afsat penge til projektet.

Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om at undersøge mulighederne for en udvidelse af
Søby Havn. Sådan skriver parterne i finanslovsaftalen for 2018.

Men der er ikke afsat noget beløb på finanloven, og det kritiserer Enhedslisten.

- Det er da pænt af regeringen og DF, at de nu vil lave en undersøgelse. Bortset fra, at den er lavet. Ærø Kommune, Søby Havn og Søby Værft har jo allerede lavet et fuldt udarbejdet forslag til udvidelse af Søby Havn, siger Henning Hyllested, Enhedslistens transportordfører og ordfører for landdistrikter.

Mangler 100 millioner

Ærø Kommune og Søby Havn har i fællesskab udarbejdet et projekt for udvidelse af Søby Havn. Planen er at udvide havnen, og det skal ske med en investering på i alt 160 millioner kroner. 

Af de mange millioner kroner det koster, giver Ærø Kommune selv 41 millioner kroner, som allerede er bevilget. Derudover giver en række private fonde i alt 20 millioner kroner. 

Dermed mangler der cirka 100 millioner kroner, som staten, ifølge Enhedslisten, skal bidrage med.

- Det er for fedtet, at regeringen og DF ikke har fundet de 100 mio.kr., som skal til. Regeringen vil flytte statslige arbejdspladser ud i landet, men vil ikke investere i måske flere hundrede nye private arbejdspladser i et yderområde som Ærø, siger Henning Hyllested.

Søby Havn og virksomheder på havnen står i dag for 13 procent af beskæftigelsen på Ærø. Med investeringen, håber de at udvide de nu 80 arbejdspladser med mellem 100 og 230 flere. 

Læs mere om projektet på udvidsoebyhavn.dk

Oversigt

    Oversigt