Søn af kontanthjælpsmodtager: - Jeg har trøstet min mor

Som søn af en kontanthjælpsmodtager har 19-årige Anders Winther måtte acceptere en opvækst uden for store dele af fællesskabet.

Gymnasieeleven Anders Winther var blandt de cirka 65 demonstranter, som mandag viste deres utilfredshed med Odense Kommunes håndtering af kontanthjælpsmodtagere.

Anders Winther har gennem sin opvækst boet sammen med sin mor. Kommunen vil have hende i arbjede, men læger og psykologer har dømt hende uarbejdsdygtig - og det har præget hans opvækst.

- Det har påvirket mig, at min mor har været så ked af det, at hun har grædt, og jeg har været nød til at trøste hende, fortalte Anders Winther til TV 2/Fyn i forbindelse med demonstrationen på Flakhaven.

19-årige Anders Winther var en af talerne ved demonstrationen. Og der var hårde, bitre ord fra den unge, men socialt system-erfarne mand. Han sagde blandt andet, at regeringen vil ramme dem der allerede ikke kan kæmpe, ved at gøre dem mere bange for deres egen eksistens.

Personligt har han oplevet en opvækst med en stemning, hvor hjemmet har været præget af at være svigtet af systemet. Og hvor han har måttet acceptere, at andre havde muligheder, som han ikke havde.

- Når de andre tog i Legoland eller tog i byen og spiste, måtte jeg bare acceptere, at det var ikke det jeg skulle. Om det så var klassefest eller hvad det nu var. Så det har selvfølgelig lukket mig ude af fællesskabet. Det lærte jeg bare at acceptere, sagde Anders Winther.

Udover Anders Winther talte også Folketingsmedlemmet Karsten Hønge (SF), kontanthjælpsmodtagere og andre pårørende.

 
Mandag samlede Reformramte, som føler sig i klemme i systemet, sig foran Rådhuset i Odense for at vise deres utilfredshed med kommunen. I løbet af dagen har der været forskellige talere. Vi havde vores reporter, Mia Vad Øgendahl, derude for at mærke stemningen og se, hvor mange der var dukket op til demonstrationen.
Omkring 65 demonstranter mandag samlet foran Rådhuset i Odense for at vise deres utilfredshed med kommunens behandling af de reformramte. De fremmødte demonstranter mener, at Odense Kommune trækker kontanthjælpsmodtagernes sagsbehandling i langdrag i stedet for at give dem førtidspension eller flexjob. Vi havde Kirsten Felin, som stod bag demonstrationen i studiet, for blandt andet at høre, hvilket budskab de gerne ville sende.

 

Oversigt

    Oversigt