Søren Kristensen efter debat: Derfor blev jeg så vred

Konservatives spidskandidat blev for meget for Venstres Søren Kristensen onsdag aften. Jeg blev måske lidt ivrig, lyder det torsdag fra Søren Kristensen.

Venstres Søren Kristensen var åbenlyst vred på konservatives Søren Clemmensen ved TV 2/Fyns valgdebat på Midtfyns Gymnasium i Ringe onsdag aften.

quote Ja, jeg ved det godt. Jeg blev måske lidt for ivrig. Men det handlede også om, at jeg ikke bare var uenig med Søren. Det fløj rundt med løse påstande fra ham, og det har jeg hørt på i nu et års tid.

Søren Kristensen, spidskandidat, Faaborg-Midtfyn, Venstre

I en grad så det overraskede selv Fyens Stiftstidendes lokalredaktør Torsten Cilleborg.

-  Jeg har aldrig set Søren Kristensen vred, men det blev han i dag. Det var de bevidste provokationer, Søren Clemmensen kom med, men om han taber debatten ved at blive vred, er jeg ikke sikker på. Han får jo netop markeret sine holdninger og vist, at der er forskel på de to borgerlige partier, sagde Torsten Cilleborg.

Fra hovedpersonen selv lyder forklaringen sådan her:

- Ja, jeg ved det godt. Jeg blev måske lidt for ivrig. Men det handlede også om, at jeg ikke bare var uenig med Søren. Det fløj rundt med løse påstande fra ham, og det har jeg hørt på i nu et års tid, siger Søren Kristensen.

Fra Søren Clemmensen lyder reaktionen dagen derpå:

- Det var lige før, jeg fik spyt i ansigtet. Jeg vil sige, det undrer mig, han ikke kunne styre sit temperament.

Dråben, der fik bægeret til at flyde over for Søren Kristensen, var, da Søren Clemmensen bragte en gammel sag om vejføring i Sdr. Nærå op. 

- Der kom Søren Clemmensen med en påstand, som var decideret løgn. Eller også havde han ikke forstået sagen rigtigt. I hvert fald blev det bare for meget, siger Søren Kristensen og fortsætter:

- Måske var det også debatformen. Man skulle være hurtig og hæve stemmen, ellers fik man ikke et ord indført, siger Søren Kristensen.

Søren K: Vi kan sagtens arbejde sammen

Udbruddene fra Søren Kristensen fik onsdag aften Fyens Stiftstidendes Torsten Cilleborg til at frygte for det fremtidige samarbejde i byrådet, hvis Søren Clemmensen kommer ind.

-  Jeg har svært ved at se, at et samarbejde bliver rigtigt godt mellem Venstre og Konservative fremover, hvis Konservative kommer ind. Det er sandsynligt, at Venstre gør, mens det er åbent, om Konservative gør, sagde Torsten Cilleborg.

Men den bekymring behøver lokalredaktøren ikke have, lyder det fra borgmesterkandidaten fra Venstre.

- Vi har jo arbejdet sammen før. Og det kan vi sagtens igen. Det synes jeg også, jeg sagde klart i går. Jeg tror da godt, vi kunne konstituere os med konservative. Men det beror jo på situationen tirsdag aften, lyder det fra Søren Kristensen.

Søren Clemmensen mener også godt, de to kan samarbejde, hvis de begge kommer ind:

- Med de udmeldinger, jeg har fået, kan det måske blive svært. Men vi skal jo. Det her handler ikke og Søren og jeg men om borgerne i kommunen.

Oversigt

    Oversigt