De vil begge være statsminister: Men hvor er forskellen på Venstre og Konservative i fynske spørgsmål?

Blå blok står nu med to bud på en kommende statsminister efter et valg. Men hvor er de politiske forskelle på Venstre og Konservative i de store fynske spørgsmål? Få svar her.

- Jeg mener, at jeg vil være den bedste til jobbet.

Sådan lød ordene fra den konservative leder Søren Pape Poulsen, da han mandag meldte sig på banen som kandidat til statsministerposten.

Meldingen betyder, at blå blok nu har to bud på en kommende statsminister, hvis et kommende folketingsvalg falder ud til de borgerliges fordel: Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, og altså Søren Pape Poulsen.

Men hvordan forholder de to blå partier sig hver især til de store fynske spørgsmål? Få overblikket her.

Mest enig eller uenig?

Vi har præsenteret de to partier for fem centrale, fynske spørgsmål. Hvert spørgsmål er formuleret som et udsagn, man kan erklære sig enig eller uenig i ud fra følgende fem svarmuligheder:

Helt uenig, overvejende uenig, hverken/eller, overvejende enig, helt enig.

Svarene er givet af de fynske folketingsmedlemmer Mai Mercado (K) og Lars Chr. Lilleholt (V) på vegne af de to partier. 

De store fynske spørgsmål

01

Bandekriminalitet

02

Gratis Storebælt?

03

Langeland Kommune

04

Prisen for en færgebillet

05

Udflytning af uddannelser

  

Spørgsmål valgt af fynboerne

De fem udsagn ovenfor kommer til at indgå som udvalgte fynske spørgsmål i den nationale kandidattest, som du kan tage på tv2fyn.dk, når valgkampen bliver skudt i gang.

Udover de fælles, nationale spørgsmål i testen har hver landsdel nogle særlige, regionale spørgsmål med. For TV 2 Fyns vedkommende er det ovenstående fem udsagn.

Spørgsmålene er valgt ud med hjælp fra jer, der læser med herinde. Henover sommeren har TV 2 Fyn bedt fynboerne komme med forslag til spørgsmål og senere svare på afstemninger mellem spørgsmålene. 

Har du en idé til en historie eller et bud på en løsning inden for et af de fem spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os på redaktionen@tv2fyn.dk.

Oversigt

    Oversigt