Søren Steen ved morgenkaffen: Vi skal ud ad nyt spor med skolestrukturen

Den genvalgte borgmester i Assens er klar til at arbejde med kommunens skolestruktur.

Det er ikke blevet til mange timers søvn for den genvalgte borgmester i Assens Kommune, men der skal både morgenmad og morgenkaffe til for at være klar til en dag med fintælling af stemmer.

- Det er kun blevet til 2-3 timers søvn, men sådan er det, når man er glad og opløftet, siger Venstres Søren Steen Andersen.

Det nye byråd er blevet sammensat efter en hård valgkamp med fokus på skolestrukturen, hvor et nuværende flertal bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten besluttede at lukke skoler og lægge overbygningsklasser sammen.

Venstre, Konservative og SF gik til valg på at rulle beslutningerne tilbage, og Søren Steen Andersen noterer sig med tilfredshed, at der nu er mulighed for at kigge på skolestrukturen igen.

- Der er 16 mandater, der er blevet bekræftet i, at dét, de stod for, det har vælgerne kvitteret for. Og så skal vi selvfølgelig ud ad det spor, siger han.

Venstre fik et stærkt valg med en fremgang fra 11 til 13 mandater, hvilket giver borgmesteren en stærk position. 

quote Der er 16 mandater, der er blevet bekræftet i, at dét, de stod for, det har vælgerne kvitteret for. Og så skal vi selvfølgelig ud af det spor.

Søren Steen Andersen, Borgmester, Venstre - om skolestruktur.

- Det kan jeg godt blive rørt over. For det er jo en tillidserklæring fra vælgerne, som man skal forvalte med omhu og ydmyghed. 

Borgmesteren vil forsøge at skabe et bredt samarbejde i byrådet og har opnået en konstituering med opbakning fra 25 af byrådets 29 kommende medlemmer.

- Hvis man spiller hårdt ud, kommer der også let en bold retur. Man skal lægge linjen og vise vejen. Men man skal have folk med sig, der kan se sig selv i dét projekt, siger borgmesteren.

Se hele interviewet fra borgmesterens morgenbord herunder:

 

Oversigt

    Oversigt