Til vands, til lands og i teltet: Søspejdere på lejr på Thurø

450 søspejdere blev onsdag budt velkommen da Sølandslejren 2021 gik igang.

- Vi regner med at der kommer omkring 40 både, lyder det fra Hans Christian Andersen - bedre kendt blandt søspejderne som "HC".

De 40 både, der stille og roligt ankommer til Thurø har søspejdere fra hele landet ombord.

- Sølandslejren er vores fejring af det fællesskab vi har. Vi er spejdere som alle andre, men vandet er vores omdrejningspunkt, fortæller lejrchef, Kristoffer Hertz. 

Familieforetageende

Mens søspejderne lægger an til kajen, bliver de første pløkker slået i jorden på lejrpladsen, og de første telte slået op.

- Jeg har aldrig været på så stor en lejr før, lyder det fra 14-årige Caroline Andersen.

Caroline Andersen har taget turen fra Aalborg til Thurø, og for hende er lejren ikke kun et sted at møde nye venner og skabe nye minder. Skulle hjemveen melde sig, har hun nemlig både sin far og to søstre med, der også er søspejdere.

- Jeg tror det er specielt i nogle familier, at så møder man hinanden i klanen som børn, og tyve år senere har man produceret nye søspejdere, fortæller Carolines far, Rasmus Andersen.

Plads til store og små

Og der er da også plads til alle på Sølandslejren. Årets yngste deltager er blot tre år gammel, og kigger man rundt på lejrpladsen kan man både se grå hår, små børn og firbenede venner.

- Slæk lige lidt på den!, bliver der råbt nede på kajen til en af de ankomne både, der er igang med at "parkere" ved kajen.

Når man kigger rundt, så kan det være svært at tro på, at der bliver plads til 40 både, går det?

- Ha ha, ja det bliver også tæt, det gør det. Men det skal nok gå, og så er søspejderne kendt for at få tingene til at virke, så selvfølgelig får vi alt til at klappe, siger "H.C."