Sofie vinder fynsmesterskab i specialskole-fodbold

Det uofficielle fynsmesterskab i indefodbold fyldte torsdag Lillebæltshallen med 250 amatørspillere fra fynske specialskoler.

- Vi er gule, vi er rå. Vi er ikke til at slå. Gooooo Billesbølle.

Sofie Drachmann og resten af pigeholdet fra Natur & Helhedsskolen Billesbølle hopper over banderne og springer ind på fodboldbanen i Lillebæltshallen efter et solidt kampråb på bænken. 

Nørrebjergskolen fra Odense skal have klø på det blå halgulv til de uofficielle fynsmeterskaber i indefodbold for specialskoler.

- Lå, lå, lå, lå, lå, lå, råber speakeren i højtalerne, mens spillerne finder deres plads på banen. 

Årlig tradition

Kampen sparkes i gang, og lynhurtigt er de gule fra Billesbølle nede ved modstanderens mål. Der er dog ikke point til måltavlen så let. 

De uofficielle fynsmesterskaber er blevet en årlig tradition for Fyns specialskoler. Hvert år arrangerer Natur & Helhedsskolen Billesbølle turneringen, og i år deltager 250 specialskoleelever.

Tiden rinder ud for Sofie Drachmann og resten af holdet, men kort før kampen fløjtes af, viser Billesbølles piger, hvorfor de tog medaljer hjem sidste år. 

- Lå, lå, lå, lå, lå, lå, lå, begynder kampspeakeren igen.

Kampen ender 1-0. En rigtig god start for pigerne. 

- Det er stort, det er rigtig stort, siger Sofie Drachmann. 

- Vi er gule, vi er rå. Vi er ikke til at slå. Gooooo Billesbølle.
- Vi er gule, vi er rå. Vi er ikke til at slå. Gooooo Billesbølle.
Foto: Mikkel Skov Svendsen

Der er dog ingen tid at fejre sejren. I stedet ser pigerne frem mod næste kamp i jagten på medaljerne.

- Det var hårdt! Jeg synes, det var en god kamp med små fejl, vi kan arbejde på. Vi skal blandt andet huske ikke at køre os selv trætte og spille mere sammen uden at klumpe sammen, fortæller Sofie Drachmann.

Det ender da også med, at pigerne rydder hele bordet og til sidst kan stille sig øverst på sejrsskamlen.

Store præmier

Det er sjette år i træk, de fynske specialskoleelever forsvarer æren på fodboldbanen, og det handler ikke kun om at få medaljer hængt om halsen, forklarer lærer på Natur & Helhedsskolen Billesbølle og medarrangør af mesterskabet, Brian Andersen.

- Mange af vores elever har svært ved at være i en almindelig fodboldklub. Derfor giver vi dem muligheden for at deltage i sådan et stævne, fortæller han.

Det er derfor stort for eleverne, når det igen er tid til fynsmeterskaberne.

- De glæder sig til dels til at se hinanden igen, og så er der kampene og præmierne, de gerne vil vinde, fortæller Brian Andersen.

Præmierne strækker sig fra kuglepenne til mountainbikes og billetter til Lalandia. 

 

Oversigt

    Oversigt