Sol og skyer kæmper om pladsen i tåget og tør weekend

Søndag bliver grå, men fredag og lørdag vil der blive kig til solen.

Solstrålerne kommer til at kæmpe en hård kamp for at trænge igennem skyerne i weekenden, hvor det stort set kommer til at holde tørt.

Både fredag og lørdag tyder det på, at solen op ad dagen kommer til at vinde duellen, mens søndag kommer til at ligge i den mere grålige ende af vejrskalaen, hvis man skal tro prognoserne fra DMI.

- Det er ikke specielt efterårsagtigt, for der bliver ikke meget regn og rusk. Søndag bliver dog måske lidt kedelig og grå, siger vagthavende meteorolog Henning Gisselø fra DMI.

Fredag er for det meste af landets vedkommende begyndt med skyer, og i Sønderjylland er der også tåget. Senere skulle der dog komme mere sol, og temperaturen kan visse steder nå op på hele 18 grader.

- Det kan godt være, det tager noget tid, for skyerne skal lige forsvinde. Men i løbet af formiddagen - og i hvert fald eftermiddagen - kan vi få kig til Solen, siger Henning Gisselø.

Natten til lørdag vender tågen dog tilbage med forstærket kraft "rigtig mange steder i landet", og der kan være grund til at køre forsigtigt lørdag formiddag.

- Igen er der bedst chance for sol om eftermiddagen, lyder det fra Henning Gisselø, der forklarer, hvorfor efterår er tågesæson.

- Svag vind, ingen skyer og en lang nat, så temperaturen kan blive hevet ned, er rigtig godt tågevejr, siger han.

Dermed er det også sagt, at vinden ikke kommer til at røre meget på sig i weekenden, som afsluttes med en solfattig søndag med risiko for en smule regn.

- Der kan måske falde en dråbe eller to, fortæller Henning Gisselø.

Både lørdag og søndag bliver der omkring 15 grader varmt.

Oversigt

    Oversigt