I det fynske folks tjeneste

Sol over Fjordens dag

Fjordens Dag søndag 14. september trak tusinder af interesserede til de mange arrangementer rundt om Odense Fjord. Dagen var også startskud til tre dage med fokus på bæredygtighed.

Hestevogne kørte i fast rutefart til de mange aktiviteter ved Martinegården på Enebærodde.

Søndag var det stor tilstrømning til de mange aktiviteter ved Martinegården på Enebærodde.

1 af 2

Fjordens Dag har hidtil koncentreret sig om en enkelt dag i september. 

Og Fjordens Dag vil nu også slå et slag for, at området er et besøg værd på alle tider af året.

Årets udgave af Fjordens Dag var den største nogensinde med over 250 forskellige aktiviteter:

Der var blandt andet på GPS-skattejagt, dragebygning, hugormetur, bueskydning, drambrygning, arbejdende udstillinger, krolf, gullaschkanon, bygning af fuglekasser, linedans, bolsjefremstilling, veteranbiler, modelskibe og udfordrende mountainbikekørsel på en nyanlagt dirtjumpbane.

Bæredygtighed var startskud

I forlængelse af Brundtland-rapporten afsatte den daværende regering penge til en treårig kampagne under navnet, Vores Fælles Fremtid.

Kampagnens formand Elsebeth Gerner Nielsen fandt imidlertid kampagnen på Fyn for sløv og kontaktede derfor Korsløkke Ungdomsskole, som hun kendte fra tidligere.

Det blev startskuddet til, at en gruppe engagerede personer udviklede idéen til Fjordens Dag.

Og fra i dag 15. september er Odense vært for den 3. Nordiske Bæredygtighedskonference, One Small Step, med fokus på handlinger der kan reducere udslip af CO2.

I dagene efter Fjordens Dag er der aktiviteter i Odense Centrum, hvor Fjorden Dag inviterer skolebørn og borgere til at komme og opleve, tage stilling og lære mere om bæredygtighed i dagligdagen.