Solrig fredag ender i kold efterårsweekend

Fredagens vejr minder overhovedet ikke om torsdagens i det fynske. Det er ikke mildt og lunt, men i stedet koldt.

Weekenden begynder ganske flot med en del sol fredag, men så begynder det at gå ned ad bakke.

Når fynboerne fredag morgen spærrer øjnene op og begiver sig ud i morgentrafikken, skal de ikke regne med at blive mødt af samme lune luft, som torsdag.

I løbet af natten har en koldfront nemlig passeret landet fra nordvest, og det har gjort det betydeligt koldere i vejret. 

Temperaturerne i det fynske bliver fredag mellem 12 og 14 grader. Dagen starter solrig men blæsende med kraftige vindstød. 

Faktisk er der så meget vind, at Vejdirektoratet advarer mod kraftig vind på Storebæltsbroen. 

Weekenden ser grå ud

I løbet af aftenen og natten falder den kraftige vind til ro.

- Det bliver klart og tørt i nat, og derfor falder temperaturerne til mellem tre og otte grader. I den centrale del af Jylland forsvinder vinden måske helt, og derfor kan vi måske komme helt ned omkring eller endda under frysepunktet, siger Frank Nielsen, der er vagthavende meteorolog ved DMI til Ritzau. 

Lørdag morgen og formiddag kan de østlige egne få en del sol, men efterhånden trænger flere skyer og småregn sig på.

- Det bliver lidt lunere i dagtimerne, og på grund af mange skyer bliver natten til søndag ganske lun med mellem 10 og 12 grader.

Weekenden rundes af med endnu en grå dag.

- Søndag ser ikke alt for opmuntrende ud. Det begynder med skyer, og i løbet af dagen bringer en ny koldfront nordvest regn med sig. Muligvis klarer det op, inden solen går ned, men det bliver endnu en kølig nat med mellem 13 og 15 grader, siger Frank Nielsen.

Oversigt

    Oversigt