I det fynske folks tjeneste

Sommer betyder vejarbejde og risiko for kø

Vejdirektoratet lægger i løbet af sommeren 217 kilometer ny asfalt på landeveje, broer og motorveje. Det betyder risiko for kø og længere rejsetider.

Sommersæson betyder traditionen tro vejarbejde. I de kommende måneder udskifter Vejdirektoratet slidt og ujævn asfalt med ny og mere kørevenlig belægning på i alt 217 kilometer statsvej over hele landet.  

- En af Vejdirektoratets hovedopgaver er at holde det overordnede vejnet i god stand, siger drifts- og anlægsdirektør Michael Kirkfeldt fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

I år bliver det Syddanmark, der bliver tilgodeset med flest kilometer ny asfalt. Trafikanterne i Syddanmark kan glæde sig til 85 kilometer nye belægninger på vejene.  

- Belægningerne på vejene bliver jo løbende slidt og har behov for udskiftning. Så hvert år, når foråret melder sig, ruller ud på vejene med vores asfaltmaskiner og udskifter asfalten på de mest trængende strækninger med nye, friske belægninger. Ikke kun for at gøre vejene mere behagelige at køre på, men også for at sikre den overordnede holdbarhed på statsvejnettet, siger drifts- og anlægsdirektør Michael Kirkfeldt.

Vejdirektoratet prøver at tilrettelægge vejarbejderne på en hensynsfuld måde i forhold til trafikanterne.

- Vi ved godt, at vi er i vejen, og at det forsinker trafikken, mens vejarbejderne står på, men jeg kan forsikre, at vi altid prøver at tage hensyn til trafikafviklingen. Blandt andet foretager vi vejarbejderne i aften- og nattetimerne, når det vurderes at være det mest hensigtsmæssige. Og jeg håber, at trafikanterne - til trods for den uværgelige irritation - vil tænke på, at vi arbejder på at skabe bedre veje til danskerne, siger drifts- og anlægsdirektør Michael Kirkfeldt. 

Vejdirektoratet renoverer også 22 mindre broer, der fører over motorveje og landeveje, ligesom 40-50 kilometer cykelsti på udvalgte strækninger over hele landet vil blive istandsat.  

  Foto: Vejdirektoratet

 

Faktaboks

Vejdirektoratet udlægger 217 kilometer ny asfalt på statsvejnettet i år.  
 
Kilometer ny belægning pr. region:
Syddanmark: 85 kilometer
Nord- og Vestjylland: 62 kilometer
Sjælland og Bornholm: 42 kilometer
Hovedstaden: 28 kilometer  
 
Derudover reparerer og vedligeholder Vejdirektoratet følgende broer og tunneler:
Farøbroerne
Fiskebækbroen
Frederikssundsvejstunnelen
Guldborgsundtunnelen
Gudenåbroen
Hadsundbroen
Hylkedalbroen
Kronprins Frederiks Bro
Den Nye Lillebæltsbro
Limfjordstunnelen
Svendborgsundbroen
Dronning Alexandrines Bro (Mønbroen)