I det fynske folks tjeneste

Sommeren gør et comeback inden ustadig efterårsferie

Det bliver en solrig og varm weekend, der starter efterårsferien i det fynske. Men fra på mandag bliver det ustadigt vejr med ikke nær så meget sol.

00:41

Det bliver varmt i weekenden, men det betyder bestemt ikke, at resten af efterårsferien bliver lun - tærtimod. Video: Mette Rønn

Måske bliver det ikke ligefrem nødvendigt med sommertøj og solcreme, men de næste par dage får vi varme, der med lidt optimisme i stemmen kan kaldes sommerlig. 

Efter en uge, hvor man næsten kan sige, at vejret har varmet godt op til de næste dage, bliver der i weekenden åbnet op for, at varmere vejr kommer ind over Fyn. 

Solen får nemlig lov til at spille en altdominerende rolle, når landets folkeskoleelever traditionen tro indleder efterårsferien med Skolernes Motionsdag fredag.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Frank Nielsen, til Ritzau. 

Læs også Efterårsferie-trafik: Her er tidspunkterne, du skal undgå at rejse på

Fredag bevæger et solidt højtryk sig ind over landet og dermed også Fyn fra vest. Det vil sige, at vinde kommer fra syd og sydøst, hvilket kommer til at betyde, at temperaturerne bliver meget varme i det fynske. Faktisk bliver det meget varmere, end det normalt er på denne tid af året. 

Fredag kan det blive helt op til 21 grader i det fynske med risiko for lidt diset luft om aftenen og natten til lørdag.  mest klart vejr, men det kan blive noget diset.

Mere varme i weekenden

Også lørdag bliver der brug for de korte ærmer.

Således ventes temperaturerne at få endnu et nøk opad.

Læs også Sydfynske fisk får glæde af omlagt vandløb

- Nogle steder vil vi nå op omkring 23 grader, og de fleste vil få temperaturer over 20 grader, da vinden vil komme fra en mere direkte sydlig retning, siger Frank Nielsen.

Selv om søndag ikke helt kan måle sig med lørdagens sommerlige vejr, så bliver der også her tale om en særdeles lun efterårsdag med masser af sol.

Så vender det

Ferieramte danskere, der måtte overveje at aflyse charterferien sydpå, bør dog slå koldt vand i blodet.

En koldfront vil nemlig allerede natten til mandag bevæge sig ind over Fyn. Og den vil gøre, at resten af efterårsferien vil blive med ustadigt vejr. Ikke nok med det, så vil temperaturerne også få et markant nøk ned ad. 

Læs også Forvent kø: Shoppevej udfordret af arbejde i efterårsferien