I det fynske folks tjeneste

Sommerferie på skolebænken

02:01

Rekordmange studenter skal bruge sommerferien på skolebænken.

1 af 2

Rekordmange studenter bruger deres sommerferie på de såkaldte turbokurser. Det gør de, fordi deres studentereksamen ikke er god nok til at komme ind på drømmestudiet.

Årets studenter sprang ud i juni, og så skulle man tro, at de efter tre år på skolebænken kunne holde sommerferie.

Men sådan er det ikke for mange studenter. Rekordmange bruger deres sommerferie på såkaldte turbokurser, fordi de ikke har de rigtige fag til at komme ind på drømmestudiet med fra gymnasiet.

- Det er selvfølgelig træls, at man skal sidde her og have spansk, når alle andre har ferie, siger en af de mange turbokursister, Fie Dalum Jensen fra Odense.

Michelle Borchenius er lærer på VUC i Odense. Hun har oplevet den eksplosive stigning i antallet af elever på de seks uger lange intensiv kurser:

- Det første år havde vi måske tolv på holdet, og i år har vi 34, så det er steget helt vildt, siger hun.

På landsplan skal 4.000 studenter på turbokursus, fordi studenterhuen ikke rækker til ønskeuddannelsen. Og det er for mange, medgiver folketingsmedlem Anette Vilhelmsen (SF).

- Det virker lidt skørt, at elever først tager en gymnasial uddannelse, hvorefter de så skal tage yderligere fag for at komme videre, siger hun.

Den holdning er udbredt på spanskkurset:

- Når man nu slet ikke skal læse et sprogligt fag, så føles det underligt, siger Hans Mortensen fra Odense, der til efteråret skal læse historie på universitetet.

Anette Vilhelmsen vil sammen med Folketingets uddannelsesudvalg lave en revision af de mange turbokurser.

- Vi skal blandt andet se på, hvilke krav de videregående uddannelser har, og hvordan de modsvares af de fag de studerende vælger på der gymnasiale uddannelse, siger hun.

Ved du noget? Så send os et tip