Sommerhusejere får loft på selvrisiko

Et flertal på Christiansborg er klar til at lægge et loft over sommerhusejeres selvrisiko ved stormflod.

De sommerhusejere, der fik deres ejendomme mere eller mindre ødelagt af stormfloden i december sidste år, kan nu se frem til hjælp, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ifølge avisen er der nemlig en ændring på vej i den seneste stormflodsaftale, som samtlige partier indgik i slutningen af sidste måned. Det bekræfter Socialdemokraternes erhvervsordfører, Benny Engelbrecht, over for Frederiksborg Amts Avis:

- Ministeren (Henrik Sass Larsen, red.) har sendt et ændringsforslag rundt, og jeg talte med alle ordførerne på området i går, og de bakkede alle op om det. Det betyder, at der bliver indført et loft på 50.000 kroner for sommerhusejernes selvrisiko, siger Benny Engelbrecht.

Ændringen offentliggøres ifølge Benny Engelbrecht fredag.

Samtlige politiske partier er i forvejen enige om at ændre stormflodslovgivningen, så selvrisikoen for de ramte bliver sat ned, og der kommer samtidig loft på 30.000 kroner over regningerne for folk i helårshuse.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi har indgået en bred politisk aftale, som sikrer skaderamte familier en lavere selvrisiko og dermed en højere erstatning, sagde erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S), da aftalen faldt på plads i marts.

Konkret bliver selvrisikoprocenten på alle skadestyper nedsat, og samtidig bliver der indført et loft over selvrisikoen på helårsboliger og løsøre i boligen på 30.000 kr.

Da stormen Bodil i december ramte Danmark, måtte Beredskabsstyrelsen bruge 156.000 sandsække og lænse over en milliard liter vand væk fra de oversvømmede områder.

Alligevel blev hundredvis af danske boligejeres hjem ramt af vandskader.

Bodil var særlig slem for boligejerne, fordi vandet ikke kun ramte kystnære sommerhusområder, men også helårsboliger flere steder i landet.

Oversigt

    Oversigt