Sommerhusejere tabte i Bøgebjergsag

En fire år gammel strid om huslejestigninger ved Bøgebjerg Strand blev onsdag formiddag afgjort. Sommerhusejerne skal have penge tilbage, men kalder dommen et nederlag.

Greve Niels Iuel Reventlow, der ejer grundene, som sommerhusene ligger på, hævede i flere omgange grundlejen med flere hundrede procent. Det fik 8 af de 59 sommehusejere til at lægge sag an mod greven.

Onsdag faldt dommen, og den er ikke ubetinget positiv for sommehusejerne ved Kerteminde. De fik medhold i, at den sidste stigningen i grundlejen fra 2006 var forkert.

Det betyder, at sommerhusejerne får deres grundleje nedsat med tre procent.

Nederlag til ejerne

Selv om Greven skal tilbagebetale penge til ejerne, så kalder formanden for lejeforeningen ved Bøgebjerg, Eigil Aagaard, dommen for et nederlag.

- Vi er glade for, at Retten anligger et forbrugersynspunkt. Men lejen er ikke tilsidesat tilstrækkeligt, den skal meget længere ned. Derfor er det et nederlag, siger Eigil Aagaard til TV2/Fyn.

Sommerhusejerne har ikke fået medhold i, at de tidligere grundlejestigninger var forkerte.

Ydermere skal sommerhusejerne betale sagsomkostningerne på over 215.000 kroner. Ifølge dommen fra Retten sker det, fordi Greve Niels Iuel Reventlow har fået medhold i hovedspørgsmålet i sagen.

Oversigt

    Oversigt