I det fynske folks tjeneste

Sommerlive: Sportscamp gi'r glade børn - og forældre

Langelandsfestival er meget andet end musik. De har også en Sportscamp, hvor børn og unge i dagene op til musikken kan få kørt noget energi af.

Der bliver spillet fodbold, håndbold og danset på Sportscamp på Langelandsfestival. Foto: Peter Clowes

Der bliver spillet fodbold, håndbold og danset på Sportscamp på Langelandsfestival. Foto: Peter Clowes

1 af 2

Langelandsfestival er en familiefestival, hvor rigtig mange tager deres børn med. Men når festivalen åbner for sine gæster om lørdagen, er der fire dage til musikken går i gang. 

Det kræver sin underholdning, og det har festivalen en løsning på. De har nemlig oprettet en såkaldt Sportscamp, hvor forældrene kan aflevere deres børn, som så kan spille fodbold, danse eller spille håndbold. 

 

02:22 Luk video

- Det er rart, der er nogle aktiviteter for de familier, der kommer allerede om lørdagen, siger Peter Bennett, Campleder på Sportscampen på Langelandsfestival, og fortsætter: 

- Jeg tror, børnene er rigtig glade for at være her, men jeg tror, forældrene er lige så glade for det, fordi der ellers ikke er så meget andet at lave, før musikken tager over. 

Børnene kan spille fodbold, håndbold eller danse fra lørdag til og med tirsdag. Hver aldersgruppe er der i tre timer ad gangen, hvor de træner, leger og har det hyggeligt sammen. Børnene har forskelligt sportsligt niveau og kommer fra forskellige steder i landet, men alligevel danner de nye venskaber. 

- Det er rigtig fedt, og det er sjovt. Vi laver noget, og vi sidder ikke bare og keder os. Man får nye venner, siger Freja Illum fra København. 

Og netop dét er også den helt store oplevelse for campleder Peter Bennett. 

- De lærer selvfølgelig noget sport, men der opstår en masse venskaber, som de kan bruge resten af festivalen. Når de møder hinanden ude på festivalpladsen high-five'r de, og nogle har fundet nye kammerater, og det er jo dejligt. 

Du kan følge os på Instagram, hvor vi deler billeder fra vores sendinger på Langelandsfestival: