I det fynske folks tjeneste

Sommerluk for varmen og spar 1300 kr.

I dag, den 15. maj, er det Danmarks nationale sommerluk dag. Dagen findes for at minde boligejere med fjernvarme om at sommerlukke for at spare penge og skåne miljøet.

Selvom der i gennemsnit er 1300 kr. at spare ved at sommerlukke for fjernvarmen, er det kun hver anden der gør det.

Energitjenesten står bag udnævnelsen af dagen i dag, som sommerlukke dag, fordi det typisk er fra i dag af, at varme i radiatorerne ikke længere er nødvendigt.

Det tager kun fem minutter at lukke for et fjernvarme anlæg, men alligevel gør halvdelen det ikke eller gør det forkert, Skriver Bolius.dk.

- De 1.300 kr. er jo et gennemsnit. For nogen kan det blive mindre og for nogen mere. Man sparer reelt ca. 5 procent af varmeregningen ved at sommerlukke, så for en typisk familie, der betaler ca. 16.000 kr. om året i varme, vil det være en besparelse på 800 kr., siger fagekspert i Bolius Morten Mathiasen til Bolius.dk.

Ikke alle fjernvarmeanlæg er opbygget ens, så hvis man er i tvivl om, om hvordan man skal lukke for varmen, eller hvornår det er mest hensigtsmæssigt, skal man kontakte enten det lokale forsyningsselskab eller en VVS'er.

Ved du noget? Så send os et tip