Søren Pind om skyderi på Christiania: Lad os nu lige se tiden an

Justitsminister Søren Pind maner til besindighed med hensyn til, hvad der skal ske med Christiania efter skudepisoden forleden dag, hvor flere betjente blev såret.

Fyens Stiftstidendes opinionsredaktør, Peter Hagmund, åbnede Det Fynske Folkemødes første debat med at spørge justitsminister Søren Pind om, hvorfor man i omkring 40 år har accepteret det, der har foregået på Christiania.

Søren Pinds svar var, at der hele vejen igennem har manglet reel politisk vilje til at gøre noget, og i dag er Christiania ejet af beboerne, som derfor er beskyttet af grundlovens ord om den private ejendomsret.

Justitsministeren synes, at folk har lige lovligt travlt med at agere overfor Christiania på den ene eller anden måde efter skyderiet og mener, at man skal se tiden an.

- Vi har for første gang set christianitterne åbne sig overfor politiet og selv rydde op i pusherstreet. Det giver en mulighed, men det kræver, at christianitterne bliver ved, sagde Søren Pind.

Han gik i rette med et opslag, som Mogens Camre, Dansk Folkeparti, har lagt på Facebook, hvor han på baggrund af skyderiet på Christiania opfordrer til at der indføres undttagelseslove, hvor politiet får lov til at skyde på alle, der løfter hånden mod dem.

- Han beskriver et Danmark, jeg ikke genkender. Vi er jo ikke i borgerkrig, sagde Søren Pind.

Efter debatten med Søren Pind havde TV 2/FYNs politiske redaktør, Jesper Buch denne kommentar:

- Søren Pind høstede et stort bifald for at gå i rette med Mogens Camres rabiate Facebookopslag, og det understreger endnu en gang, at Søren Pind er i opgør med det nationalkonservative Danmark. Det synes jeg, vi så meget tydeligt her.

Søren Pind definerer sig selv som ’militant demokrat’ – hvad ligger der i det?

- Søren Pind er en lidenskabelig politiker med masser af patos, og det her det vil han kæmpe for. Han vil ikke gå på kompromis med noget af det, han opfatter som Venstres kerneværdier.

Pind om terror og skyderier i Danmark: Vi er jo ikke i borgerkrig

 

Politisk redaktør, Jesper Buch om Pind: Han nægter at gå på kompromis

 

Justitsminister Søren Pind om situationen på Christiania efter skyderiet, hvor flere betjente blev såret