Sort Spejl viser livets skyggesider

Med udstillingen 'Sort Spejl' vil syv kunstnere have os til at omfavne livets skyggesider.

Medierne vidner konstant om samfundets dystopi. De sociale medier fortæller den sukkerbelagte sandhed om vores venners perfekte liv, som vi kan sætte i perspektiv til vores egen almindelige hverdag.

Hvert minut, hvert sekund - året rundt - har livet skyggesider.

quote Vi vil vise, at verden godt kan se anderledes ud. Underlig, inspirerende.

Bjørn Kromann-Andersen, kunstner

Nu vil en kunstnergruppe have os til at omfavne de mørke kontraster i vores hverdag. Det er nemlig vigtigt at vende livets sorte nuancer på hovedet, mener kunstner Birgit Bjerre.

- Udstillingens største formål er at sætte fokus på, hvad sort er. Se nuancerne i det, der umiddelbart kan virke dystert og mørkt, men som måske også kan være interessant og spændende, forklarer hun og tilføjer:

- Vi har i mange år været stolte over, at vi har været det lykkeligste land. Nu er vi det næst-lykkeligste. Det er som om, det er et problem. Men mørket er en del af det at være her. Vi har en tendens til at vise den lyseste og lykkeligste side af livet frem, især på sociale medier. Men livet ville være kedeligt og fladt, hvis der ikke var den der dybde, hvor man ind i mellem også har en møg-dag.

Hun er én af fire kunstnere, der er blevet inviteret til at bidrage til udstillingen. Initiativet kommer fra kunstnergruppen Kontekst.

Mørke-kunst på tværs af nationaliteter

Kontekst består af Bjørn Kromann-Andersen, Ralf Mabillon og Marianne Thingholm.

Bjørn Kromann-Andersen fortæller, at det er lykkedes at samle en divers kunstnergruppe til Sort Spejl-udstillingen, der kan ses på SAK Kunstbygning i Svendborg.

- Vi har kunstnere med fra Danmark, Tyskland og Japan. Det er den store blanding, vi har gang i, fortæller Bjørn Kromann-Andersen.

Han er enig med Birgit Bjerre i, at der er mening i at sætte fokus på livets skyggesider.

- Vi er i en periode, hvor det ser lidt sort ud. Er det, fordi vi ikke får alle informationer? Eller er det, fordi vi får alt at se og får alle de inputs, vi egentlig ikke kan rumme som mennesker, spørger han.

- Vi vil vise, at verden godt kan se anderledes ud. Underlig, inspirerende.

Han håber, at publikum går fra udstillingen med en oplevelse, der sidder fast.

- Det er en lidt utraditionel kunstudstilling. Vi blander værkerne, og det hele er lidt skævt og mærkeligt. Så jeg håber, folk får et ekstra lag med hjem.

Udstillingen Sort Spejl består af collage, grafik, malerier, installation, tegning og tekst. Ferniseringen finder sted på SAK Kunstbygning i Svendborg lørdag 20. maj klokken 14 til 16.

Disse kunstnere udstiller

Se indslaget om udstillingen her. 

Oversigt

    Oversigt