I det fynske folks tjeneste

Søvndal til kritiske fynboer: Jeg går ikke af

SFs formand Villy Søvndal afviser fredag eftermiddag, at han går af som partileder, selvom en række fynske SF'ere ønsker dette.

Torsdag begyndte oprøret i det fynske, da en række fynske SF'ere i interviews med TV 2/FYN kritiserede Villy Søvndal - og enkelte krævede endda, at han går af som partileder.

Fredag fulgte Jyllands-Posten så op på den historie ved at bringe udtalelser fra fletre SF'ere i resten af landet, der også kræver Søvndals afgang.

Jeg springer ikke fra

Men trods kritik og trods en tid med elendige meningsmålinger og splittelse internt i partiet afviser Søvndal fredag i et interview med Politiken.dk at gå af.
- Som jeg sagde: Jeg er ikke opdraget til at springe fra, fordi tingene er svære. Jeg har haft det privilegium at stå i spidsen for SF, da det var svært, da det gik godt, og nu svært igen. At der er kritik af min person er helt fair. Men jeg vil gerne overdrage SF på en god måde til en kommende formand, siger han.

Han vil end ikke overveje, hvad det vil kræve for, at han går af.

- Det er ikke aktuelt. Når jeg skuer ud over det danske mediebillede kan jeg konstatere, at jeg ikke er den eneste, der nok godt kunne bruge et par ugers ferie, siger han.

På spørgsmålet om, om SF har gjort det godt nok i regeringen, svarer han:

- Denne her regering navigerer i meget vanskeligt farvand, og SF prøver kræfter med at sidde med i en regering. Der er megen kritik, hvoraf en del er helt fair og en del er plattenslageri (blandt andet diskussionen om Villy Søvndals engelskkundskaber og dygtiggørelse i slipseknuder, red.). Men sådan er vilkårene, lyder det fra Villy Søvndal.

Han siger dog, at han godt forstår, at en række centrum-venstrevælgere er skuffede.
- Heriblandt mange SF'ere og mennesker, der har stemt SF ved valget. Jeg beder om, at vi måles på forskellen til VKO-tiden og ikke på S-SF-alliancen før valget, for vælgerne valgte ikke en S-SF-regering. Danskerne sammensatte Folketinget anderledes - og den økonomiske situation i verden omkring os er spidset til, siger SF-lederen.

Ved du noget? Så send os et tip