I det fynske folks tjeneste

Sparekasse indvier nyt hovedsæde

Nyt pompøst hovedsæde og ekspansionsplaner på Fyn og i Jylland. Middelfart Sparekasse trodser finanskrisen. Efter to års byggeri blev sparekassens nye hovedsæde i går indviet.

01:57

1 af 11

200 inviterede gæster var med til indvielsen af sparekassens nye hovedsæde fredag. Bygningen skal ikke bare være til glæde for sparekassens kunder og de 180 ansatte.

- Vi har et indvendigt og udvendigt torv. Og vi håber at borgerne i Middelfart kan bruge dem til mange forskellige arrangementer, siger sparekassedirektør, Hans Erik Brønserud.

Bygningen har været to år undervejs, og har kostet 130 millioner kroner. De 5000 kvadratmeter er opført i energivenlige materialer, og sparekassen regner med at reducere energiforbruget med 50-60 procent i forhold til bygninger på samme størrelse.

- Mellem etagerne er der rør, der kan transportere koldt og varmt vand. På den måde kan vi udlede kold og varm luft, når der er brug for det og spare på energien, fortælller Hans Erik Brønserud.

Udvider i Horsens og Odense

Samtidig med indvidelsen af det nye hovedsæde er Middelfart Sparekasse klar til en offensiv over for kunderne med nye filialer i både Horsens og Odense.

- Kriser betyder at både kunder og medarbejdere er rodløse og gerne vil prøve noget nyt, så vi tror at vi gentage succesen fra 90erne, hvor vi fik mange nye kunder trods krisetider, siger Hans Erik Brønserud.

Og selvom mange andre pengeinstitutter indskrænker og tilpasser sig de nye tider under finanskrisen kan der være sund fornuft i at ekspandere netop nu.

- Det er tidehverv og ombrudstider, og kundernes loyalitet over for deres gamle pengeinstitut er væk. Derfor er det, det rigtige tidspunkt at røre i, siger analytiker Hans Jørgen Hansen fra Nøttrup & Hansen