Sparekasse skal nedskrive med 96 mio.

Finanstilsynet har netop lavet en kreditgennemgang af Sparekassen Faaborg og forlangt at banken nedskriver sit resultat  betydeligt. Sparekassen venter dermed underskud på ca 100 mio. kr.

Bank uenig i nedskrivning

Problemer hos erhvervskunder, primært i ejendomsbranchen, belaster Sparekassen Faaborg så meget at Finanstilsynet mener at sparekassen  skal øge sine nedskrivninger med yderligere  96 mio. kr  i forhold til sparekassens egen vurdering.  
Sparekassen Faaborg er ikke enig med Finanstilsynets vurdering af behovet for nedskrivninger, men tager den til efterretning.
I følge Sparekassen direktør Claus Sejling, er bankens engagementer ikke blevet meget dårligere. 
- Nedskrivningerne kommer fordi Finanstilsynet nu ser anderledes på bankernes sikkerhed hos kunderne, siger direktør Claus Sejling,

Finanstilsynet: uændret praksis

I følge Finanstilsynet er der dog ikke ændret ved praksis.
 - Vores estimat for, hvad der er tilstrækkelige nedskrivninger beror på en konkret vurdering af sandsynligheden for tab på de enkelte udlån, herunder hvordan konjunkturerne ser ud til udvikle sig, og værdien af de sikkerheder, bankerne har pant i,  hedder det i et svar til TV2 Fyn fra Finanstilsynet. 

Negativt årsresultat

Sparekassen understreger at nedskrivningerene på 96 mio. kr ikke er penge som er tabt, men blot sat til side, hvis der opstår problemer med erhvervskunde-engagementerne.
De forøgede nedskrivninger betyder at sparekassen nu forventer et negativt resultat før skat på 100 mio. kroner.
- Det er selvfølgelig ærgerligt.  Men det vil hverken betyde fyringer eller nedlæggelse af filialer. Vi fortsætter den kundestrategi vi allerede har lagt med mere og mere fokus på privatkunder, siger Claus Sejling.
  
Bankens egenkapital uændret på ca 1 mia. kroner. 
  

Oversigt

    Oversigt