I det fynske folks tjeneste

Sparekassen Faaborg afviser udsigt til tab

Direktør Claus Sejling kalder det rettidig omhu, at sparekassen allerede har solgt en del af Essex-ejendommene.

Sparekassen Faaborg har allerede skilt sig af med en del af de Essex-ejendomme, der ellers kunne have kostet dem tab i forbindelse med et forventet salg af kriseramte ejendomskoncern Essex.

I forbindelse med medieomtale af et kommende salg af ejendomsgiganten Essex var det ellers fremme, at Sparekassen Faaborg havde 80 millioner kroner i klemme i udlån, som ikke ville komme hjem ved et salg.

I en pressemeddelelse tirsdag afviser sparekassen nu, at den har udsigt til tab.

- Vores risiko i forbindelse med engagementet udgør højst 10-15 procent af det anførte beløb. Den risiko har vi taget højde for, og det er allerede indregnet i vores regnskab, siger Claus Sejling, der er direktør i Sparekassen Faaborg.

Der er ved sparekassens mellemkomst indgået nye købsaftaler med andre købere på langt de fleste Essex-ejendomme, hvor Sparekassen Faaborg har deltaget i finansieringen. De nye købsaftaler vil blive effektueret hen over sommeren 2012.

- Det betyder, at vi har været i stand til at finde andre købere til ejendommene og dermed nedbringe engagementet ganske betydeligt med Essex Ejendomme, siger Claus Sejling.

- Jeg kender ikke til den handel, der omtales i medierne. Men det betyder heller ikke noget for Sparekassen Faaborg, da vi ikke vil blive berørt, hvis den skulle falde på plads. Vi har taget vores egne forholdsregler, nedbragt vores risiko og vist den rettidige omhu, som er nødvendig i den slags komplekse ejendomsengagementer, siger direktøren.

Ved du noget? Så send os et tip