Sparekassen Faaborg har underskud for første gang i 20 år

Sparekassen Faaborg offentliggør i dag regnskabet for det første halvår af 2009, for første gang siden 1986 er der røde tal på bundlinjen. Ledelsen betegner dog basisresultatet som tilfredsstillende.

- Første halvår har været præget af ekstremt vanskelige forhold på det finansielle marked. Den negative samfundsudvikling er blevet meget synlig i regnskabet. Men vi har hånd i hanke med situationen. Det er vores opfattelse, at økonomien har ramt bunden, og vi har fortsat en forventning om, at året slutter i sorte tal, udtaler Sparekassen Faaborgs direktør Preben Lykkegaard i en pressemeddelelse.

Underskudet er på 37,4 mio. kroner, og det er altså første gang siden 1986, at banken har fremlagt et resultat med røde tal på bundlinjen.

- Det understreger for mig at se det ekstraordinære i den økonomiske krise, der har ramt verden, Danmark og dermed også Sparekassen Faaborg. Den hastighed og omfanget af krisen, tror jeg, har overrasket os alle. Men der er også lyspunkter, fortæller Preben Lykkegaard.

Det er kursreguleringer, betaling til bankpakkerne og ikke mindst tab på udlån som en følge af finanskrisen, der ifølge banken udgør årsagerne til underskudet.

Banken forventer, at resultatet for hele året vil kunne skrives med sort.

Oversigt

    Oversigt