I det fynske folks tjeneste

Sparekniven skærer i kommunerne

Budgetterne beskæres af sparekniven. I Tommerup er det skolen, der skal spare.

Slut med hytteture, lejrskole og efteruddannelse. Kommune- sammenlægningen betyder, at sparekniven skærer dybt. Blandt andet i Ny Assens Kommune, hvor Tommerup Skole står for skud.

Minimalskole

Når kommunerne til årsskiftet lægges sammen, så er der flere der skal skal skære alvorlige lunser af budgettet. Efter nytår bliver Tommerup gift med 5 andre kommuner. Og det ser ud til at blive et overordentligt dyrt bryllup. Derfor foreslår Sammenlægningsudvalget, at der spares 10 procent på alle kommunens budgetter.

I Tommerup skal skolen også finde sparemuligheder.
Timetallet ryger ned på et absolut minimum. Hytteture, lejrskoler og lærernes efteruddannelse ryger fuldstændigt, og forældresamarbejdet halveres. Skolen skal nemlig spare, hvad der svarer til fire lærerstillinger.

- Jeg vil kalde det minimalskole. Eleverne får lige det de skal, men bestemt ikke det, som vi gerne vil give dem, fortæller Marianne Kyed, der er skoleleder på skolen.

Nødig stå med ansvaret

Besparelserne betyder, at børnene får færre timer, og at lærerne får mindre tid og ingen efteruddannelse.

- Jeg vil nødig være den, der står til ansvar for det her i sidste ende, fordi vi kan umuligt nå de mål, vi skal nå, siger Marianne Kyed.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.