Specialskole på Langeland lukker

Den private skole Spangeskolen i Rudkøbing lukker med udgangen af dette skoleår. Den kan ikke længere konkurrere med kommunernes egne og umiddelbart billigere løsninger.

- Det er med stor smerte, at vi fra fondens bestyrelse må meddelelse, at Spangeskolen lukker med udgangen af dette skoleår, skriver Hans Jørgen Ravn, der er bestyrelsesformand for fonden bag skolen i en pressemeddelelse.

Spangeskolen tilbyder specialundervisning for elever med neurologiske handicaps, som eksempelvis ADHD og autisme. Den er normeret til 8 elever, men har kun fem elever nu. Da den var på sit højeste fik skolen lov til at undervise helt op til 12 elever.

- Vi har som mange andre private udbydere af ydelser til det kommunale system, måttet erkende at selvom vi på det didaktiske, det pædagogiske og det behandlingsmæssige område tilbyder en høj og anerkendt standard, så er vi ikke økonomisk konkurrencedygtige med kommunernes egne og umiddelbart billigere løsninger, siger Hans Jørgen Ravn.

Skolen har fortrinsvis haft elever fra Svendborg og Langeland.

- Men nu får vi ikke henvist så mange længere, siger Hans Jørgen Ravn til TV 2/FYN.

Skolen lukker, da den ikke længere får henvist det samme antal elever som før.

- Inklusion er det store modeord for tiden. Intentionen er også god, men jeg er meget spændt på, hvordan det skal gå med de elever. Det bliver en stor opgave for lærere at rumme normaltbegavede stærkt udadreagerende børn sammen med ikke-normaltbegavede udadreagerende børn, siger Hans Jørgen Ravn.

Bente Vester og Jan Have Odgaard stiftede for 12 år siden Den Selvejende Fond Spangeskolen, med det formål at tilbyde integreret behandling, undervisning og pædagogik. Spangeskolen var et heldags- og helhedstilbud, i erkendelsen af at den rette hjælp til særligt udsatte elever, også indbefatter uddannelse og behandling af netværket.

Oversigt

    Oversigt