Spejder: Det er noget lort

Spejdergruppen Sortebrødrene mistede lørdag morgen deres hus til flammerne, da det brændte ned. Huset ligger ved siden af Restaurant Carlslund, der brændte ved en påsat brand for få måneder siden.

Lørdag morgen stod en flok mennesker og så på, mens brandvæsnet gravede det sammenfaldne tag ud af resterne af deres spejderhus.

Nyheden om branden nåede flere af spejderne i løbet af lørdag formiddag, hvor flere var mødt op for at se det kedelige syn af deres ødelagte bygning.

Og det var nogle meget ærgerlige spejdrere, der så på, mens brandvæsnet pøste vand på brandtomten.

- Det er noget værre lort, og vi er sindssygt kede af det, og vi er vrede. Der var så mange minder i den hytte, siger Kasper Boysen.

- Det er 26 års minder, der er gået op i røg. Jeg har været spejder hernede i rigtig mange år, og alle de minder og alt det arbejde, vi lægger i den gruppe hernede, så kan vi ikke forstå, hvorfor det er det, der er sket, siger Sortebrødrenes gruppeleder Jes Kristensen.

Frygtede branden

Ærgerlige Sortebrødre-spejdere kan se til på afstand, mens brandvæsnet slukker resterne af deres spejderhytte.
Ærgerlige Sortebrødre-spejdere kan se til på afstand, mens brandvæsnet slukker resterne af deres spejderhytte.

Det er kun få måneder siden, at nabobygningen, Restaurant Carlslund, brændte i en påsat brand, og siden har Sortebrødrene frygtet, at det samme skulle ske for dem.

- Jeg tænkte faktisk, at det kan sgu ikke være rigtigt. Vi havde jo frygtet det, efter at Carlslund brændte i sommer. Så vi frygtede, at det kunne være det her, der skete, men jeg troede det faktisk ikke før jeg så det, siger Jes Kristensen.

Sortebrødrene vedbliver med at eksistere som spejdergruppe, selvom de nu står uden tag over hovedet. For som Jes Kristensen siger:

- Som spejdere kan vi jo godt være ude i naturen også. Med den rigtige påklædning kan vi sagtens være udendørs det næste lange stykke tid.

Det er endnu for tidligt at fastslå, om banden hos Sortebrødrene er påsat. Det skal politiets teknikere undersøge i begyndelsen af næste uge.

Oversigt

    Oversigt