I det fynske folks tjeneste

Spild af skattekroner

Ejbyskolen skulle være et "børneunivers". Nu skal den lukke. Den manøvre koster skatteyderne 50 millioner kroner.

Skoleleder René Kaaber undrer sig over politikernes beslutning.

Netop nu er Ejbyskolen i Odense ved at blive ombygget for 50 millioner kroner. Det sker, så den fremover kan leve op til visionen om et "børneunivers", hvor børn fra 0 til 12 år er i samme bygning.

Det vil sige, at en fløj i Ejbyskolen er ved at blive ombygget til vuggestue og børnehave. Men måske er det spild af gode skattekroner, for nu foreslår politikerne at lukke skolen.

- Det er spild af kroner men også af pædagogisk arbejde og visioner, siger Anne-Lene Storm, der er tillidsrepræsentant på Ejbyskolen.

Gennem det seneste år har lærere og pædagoger arbejdet med at formulere tanker for, hvordan det nye fælles børneunivers skal udformes fysisk, og hvordan faggrupperne skal arbejde sammen for at børnene oplever en større sammenhæng mellem børnehave og skole. Blandt andet er der fremover mulighed for at arbejde sammen i både sløjd-, musik- og natur- og tekniklokalerne.

- Efter alt det arbejde, står mange af os med noget af en tom fornemmelse, siger René Kaaber, der er leder af Ejbyskolen.

Fremtid som specialskole

Midt i august kom Odense Kommunes så med et forslag til ny skolestruktur. Og her er det foreslået, at Ejbyskolen skal nedlægges som folkeskole - og måske i stedet være specialskole for blandt andet autister.

Forslaget om at droppe projektet kommer mens håndværkerne stadig arbejder på højtryk på skolen. Lederen af det nye børnehus er allerede ansat og efter planen, skulle hun og det nye børnehus "Den blå planet" være klar til at tage imod 14 vuggestuebørn og 48 børnehavebørn 1. novemeber.

"Børneuniverset" blev besluttet under den forrige skolerådmand Jane Jegind, men af hele byrådet. Jane Jegind er i dag meget forundret over, at man nu foreslår Ejbyskolen lukket.

- Det er at holde forældre og lærere for nar. Først sætter vi penge af til fremtidens skole, og så foreslår man at lukke det, inden det overhovedet er kommet i gang. Det er tåbeligt, og det er spild af skattekroner, siger Jane Jegind (V) til TV 2/FYN.

Skolen holder protestmøde d. 2. september kl. 19.00 i skolens sportshal.