Spioner kommer til Odense

Syddansk Universitet fik først aflyst en konference i Berlin om østtysk spionage, men nu bliver konferencer afholdt i Odense med deltagelse fra flere tidligere fremtrædende DDR-spioner.

Konferencen, som arrangeres af Center for Koldkrigsstudier, blev i første omgang mødt af protester, fordi flere tyskere mente, at den ville støde de millioner af østtyskere, der blev forfulgt af den berygtede efterretningstjeneste Stasi.

Det medførte at flere fremtrædende Stasi-folk fik kolde fødder og meldte afbud. Derudover ville konferencecentret i Berlin i sidste øjeblik ikke lade SDU afholde konferencen, og den blev derfor aflyst.

Sandheden skal frem

Men nu bliver konferencen afholdt i Odense i stedet, og flere fremtrædende Stasi-folk har sagt ja til at deltage. Blandt andet de to tidligere topspioner Werner Grossmann og Karl Rehbaum. 

- Dem som historien fordømmer, skal også have en chance for at fortælle deres historie. Vi vil kun fortælle sandheden, siger rektor ved Syddansk Universitet Jens Oddershede. Han har endnu ikke fået klager over konferencen.

På konference skal eksperter og Stasi-folk belyse den østtyske udenlandske spionage under Den Kolde Krig. Konference afholdes den 17. og 18. november.  

Oversigt

    Oversigt