I det fynske folks tjeneste

Spirende opsving på jobmarkedet

Antallet af nye. ledige arbejdspladser er steget med 30 procent på et halvt år. Dermed vokser håbet for de mange fynboer, der mangler et job.

01:23

1 af 2

Der er opsving på vej på jobmarkedet. I hvert fald stiger antallet af ledige job på den statslige jobdatabase jobnet.dk.

I februar var der 1491 ledige stillinger på Fyn. I juni steg det tal til 2160 - dermed er der kommet 30 procent flere ledige job.

- Når jeg snakker med vores konsulenter er fornemmelsen også, at der er kommet flere ledige stillinger, siger arbejdsmarkedschef Dennis Mølgaard Hansen fra Jobcenter Odense.

Udover at tendensen kan ses på tallene og i konsulenternes arbejdsdag, får kommunen også flere hendvendelser fra arbejdsgiverne. Det forklarer Dennis Mølgaard Hansen, der også har et bud på, hvad det spirende opsving skyldes:

-  Noget tyder på, at virksomhederne har fået tilpasset organisationen og effektiviseret, så de nu kan begynde at genansætte.

I linket til højre kan du se, om der også i din kommune er kommet flere ledige job. Derudover kan du se mere om historien i TV2/Fyn kl. 19.30.