Spiselig kunst på Den Smagløse Cafe

Odense har fået et nyt museum. Konceptet er stramt, for samtlige udstillede værker er stramt iklædt tarm. Her er tale om pølser på Danmarks første pølseum.

Tykke, tynde, lange små og fede. Kær pølse har mange former, og en anonym samler i Odense har siden 1986 samlet på pølser.

Kærligheden til eller fascinationen af pølsen kan nu ses på Den Smagløse Cafe i Odense, der fredag har åbnet Danmarks første pølseum.

Samleren er fætter til cafeindehaver Phillip Dugzinski, og hans samlinger tæller ikke bare pølser. Der er også et større antal cigar-mavebælter og dødsannoncer.

- Hans slogan er, at der skal være en høj mærkelighedsværdi, siger Phillip Dugzinski.

Faldt pladask for pølsen

Det var Phillip, der blev så begejstret for pølsesamlingen, at han ville spørge om muligheden for at vise pølserne frem, men Phillips pølsefætter kom ham i forkøbet:

- Og så tager han ordene ud af munden på mig og siger: Vi laver en særudstilling oppe hos dig. Og som sagt så gjort. Og så kan så sige, det er sjov og ballade, men det kan også være en kommentar til installationskunst. Det kan være en kommentar til den mad, vi indtager. Det kan være en kommentar til måden vi behandler de dyr, vi spiser, så der er jo mange lag i den udstilling, siger Phillip Dugzinski.

Er pølser kunst

N14 poelse5

Der er lavet mange specielle udstillinger i tidens løb. Døde svin i glasmontrer, lort på konservesdåser, parteret hest i sylteglas for at nævne nogle få.

Og nu kommer altså pølserne til skue på Den Smagløse Cafe. Men er pølser kunst?

- Det synes jeg på en eller anden måde de er. Jeg synes, det er kunst. Det virker lidt voldsomt, nogle af de her pølseglas uden etikette, hvor der står en 20-30 af dem. Det virker meget patologisk, ubehageligt, fælt. Spiser man det? Puha, siger Phillip Dugzinski.

Du kan selv bedømme pølserne og vurdere, om de mange "skinkesøm" er kunst. Om aftenen endda i et nærmest pornografisk skær. Her bliver hele pølseet nemlig indhyllet i rødt lys.

- 22.03 skal personalet sætte dem i det mode her, siger Phillip og viser et hav af røde pølser frem.

Tirsdag den 18. juni kan du få meget mere viden om det nye pølseum i TV 2/FYNs kulturmagasin Fabrikken. Se med klokken 19.45.

Oversigt

    Oversigt