Splittelse i Odense Byråd om krav til privat hjemmepleje

Ældre- og handicaprådmand, Brian Skov Nielsen, kom tirsdag i undertal i sit eget udvalg i spørgsmålet om minimumskrav til private hjemmeplejefirmaers omsætning og sagen havner nu i byrådet.

Tre private leverandører af hjemmepleje i Odense Kommune er gået konkurs i løbet de seneste halvandet år.

Derfor vil kommunen forhandle nye og strammere krav med de private hjemmeplejefirmaer.

Men ét af kravene deler partierne i to lejre.

Den blå blok vil ikke være med til at opstille et krav om en minimumsomsætning til de private firmaer, og derfor kom rådmand Brian Skov Nielsen i undertal i ældre- og handicapudvalget. Kravet er på 750.000 kr. for firmaer kun med praktisk bistand og 1,25 mio. kr. for firmaet med både personlig pleje og praktisk bistand.

Rådmanden sender derfor sende sagen videre til byrådet, hvor han kan få opbakning fra de andre partier for at få stemt kravet igennem.

Radikal opbakning til forslaget

Byrådet er altså endnu engang splittet i rød og blå blok, og dermed bliver Radikale Venstres Susanne Crawley tungen på vægtskålen. Og her er der godt nyt for rød blok.

- Jeg støtter rådmand Brian Skov Nielsens forslag i denne sag, siger Susanne Crawley (Rad.V.).

- Vi som kommune og også borgerne er enormt udsatte, når et firma lige pludselig går nedenom og hjem. Og jeg synes ikke, at de økonomiske krav er så voldsomme, at det er uretfærdigt. Og de mindre firmaer kan jo stadig gå sammen om at byde på en opgave, hvis det er nødvendigt, siger Susanne Crawley.

Sagen kommer på dagsordenen til byrådsmødet i Odense den 27. april.  

 

Oversigt

    Oversigt