I det fynske folks tjeneste

Spodsbjerg-Tårs skal debatteres med transportministeren

Rudkøbings borgmester, Johan Norden, har takket ja til et møde med transportminister Flemming Hansen. Sammen med borgmester Stig Vestergaard, Ravnsborg Kommune, vil Johan Norden gerne præge den kommende licitation af overfarten Spodsbjerg-Tårs, så der både bevares arbejdspladser og sikres kvalitet i overfarten.

Frygter for arbejdspladser

- Vi har takket ja til et møde. Jeg ser det som en mulighed for at være med til at sikre, at vi bevarer så mange arbejdspladser i Spodsbjerg som muligt. Det skal heller ikke være en hemmelighed, at jeg helst ser, at det er et dansk rederi, der vinder licitationen, forklarer Johan Norden. Han frygter nemlig, at et tysk rederi vil trække administrative arbejdspladser til Tyskland.

Han håber også på, at der bliver indsat nye færger, så overfartstiden bliver nedsat. Men det vigtigste er, at de 126 medarbejde på overfarten kan få sikkerhed om fremtiden. 
 

  Oplæg til diskussion

  Mødet vil finde sted i nær fremtid og de to borgmestre har afleveret nedenstående punkter til diskussionsoplæg med ministeren.

  • Det skal være muligt at afgive alternative tilbud. (vi mener, at der skal være mulighed for at byde dels med de eksisterende færger og dels kombinationsmuligheder gammel/ny eller ny/ny – og med ny tænkes der på hurtigtsejlende dobbelt ender færger)


  • Overførelses-kapacitet/frekvens på døgnbasis som minimum på niveau med nuværende  • De anvendte færger må ikke have 'mitter casing'  • De anvendte færger må ikke være mere end 25 år gamle  • Vinder af udbudet skal overtage eksisterende kontrakt med rute 800  • Færgeselskabets priser på overførsel af den form for køretøjer, som kan benytte broen, må ikke overstige bropriserne  • Ved nedsættelse af bro priserne skal der være mulighed for genforhandling af evt. tilskud, uden at dette giver anledning til nyt udbud  • Færgeselskabets rabatstruktur skal følge den der er gældende på Storebæltsbroen. Dog skal færgeselskabet være tilladt at yde rabat herudover, hvor noget sådant er hensigtsmæssigt af hensyn til kapacitetsudnyttelse og /eller turisme i lokalområdet