I det fynske folks tjeneste

Sporarbejde kostede DSB-ansatte dyrt

Det var ikke kun passagererne, der har været ramt af sporarbejdet på Fyn. Også de DSB-ansatte er blevet ramt, lange arbejdsdage har givet mere sygdom

Hvis du kørte med tog i dagene omkring pinse og Kristi himmelfart og syntes, at DSB-personalet så godt pressede ud, var du ikke helt galt på den.

I de perioder betød forsinkede sporarbejder på Fyn aflyste toge, forsinkelser og togbusser, og det gjorde mange rejsende sure - hvilket de ansatte i DSB’s toge fik at føle.

Det siger fællestillidsmand for togpersonalet hos DSB Mikkel Channo Jessen til Avisen.dk.

- Vi måtte undskylde og forklare mange gange til passagererne og lytte på forståeligt nok sure kommentarer. Sygefraværet steg signifikant i de dage, siger Mikkel Channo Jessen til Avisen.dk.

I DSB medgiver underdirektør for togdrift Anette Hougaard, at det er et stort arbejde, der hviler på de ansattes skuldre, når køreplanerne smuldrer.

- Mange fik lange arbejdsdage på 10-12 timer. Og det er klart, man bliver påvirket af, at folk er vrede og skuffede, siger hun til Avisen.dk.

Men hun afviser, at presset på de ansatte har givet ekstraordinært flere sygemeldinger:

- Vi mener ikke, der var en signifikant stigning i antallet af sygemeldte. Det steg med 10-15 procent, men det ser vi også i andre perioder, siger hun til Avisen.dk.

Skuffede og vrede passagerer er heller ikke som sådan et problem for arbejdsmiljøet, forklarer Mikkel Channo Jessen.

- Det kan vi sagtens holde til for en stund, men når det står på i flere uger, sådan som det gjorde, og man måtte springe fra den ene heksekedel til den anden - så bryder man sammen.

Forsinkelserne i sporarbejdet betød, at togpersonalet måtte med taxa mellem byerne for at fortsætte vagten på næste tog. Mange nåede derfor ofte ikke at holde pause.

Ved du noget? Så send os et tip