I det fynske folks tjeneste

Sportsfolk på universitetet

Det er svært for sportsfolk at tage en uddannelse ved siden af den store træningsmængde. En ny ordning på Syddansk Universitet i Odense har fået flere eliteidrætsudøvere til at tage læsebrillerne på.

Bøgerne er fundet frem - nu skal det blive lettere for eliteidrætsudøvere at læse ved siden af sportskarrieren.

Læsekammerat står klar

Syddansk Universitet vil gøre det lettere både at være professionel sportsudøver og universitetsstuderende. 

Eliteidrætsudøverne får hjælp af universitetet til i vid udstrækning at rykke eksamener og få ekstra læsetid, hvor det er nødvendigt.

Ordningen indbefatter også en såkaldt 'buddy', der kan hjælpe med læsningen og pensum. Læsekammeraten lønnes symbolsk med 500 kroner om måneden, og står klar med noter og lektiehjælp, hvis den travle sportsudøver/studerende har behov for det. 

Sporten giver ikke nok penge

Initiativtager Jens Frank havde i foråret kontakt med 40 eliteidrætsudøvere. 20 af disse gik på universiteten i forvejen, men er nu blevet sluset ind i den nye ordning. Jens Frank har samarbejdet med 10 nye studerende, der altså starter på universitetet i dag. 

-Når man tænker på, at mange træner 20-40 timer om ugen, så synes jeg, at det er mirakuløst, at det har kunnet lade sig gøre at få fat i så mange, siger Jens Frank.
 
Anders Lindegaard er fuldtidsprofessionel 2. målmand hos OB og en af dem, der i dag har taget skolebøgerne under armen. 

-Kun et fåtal af fodboldspillerne tjener så mange penge, at de kan leve af det, når karrieren er ovre. Derfor går jeg i gang med at få en uddannelse nu," slutter målmanden og studenten.