Sportsklubber har ondt i økonomien

Der er langt fra guld, overskud og glade dage til hverdagen i de fynske sportsklubber. Økonomien bløder - den seneste klub med en konkurs hængende over hovedet er HC Fyn.

Konkurstruede HC Fyn står akut og mangler 350.000 kroner - i morgen holder de stormøde for at trække nye mulige sponsorer til klubben.

Med en stærk spillertrup har klubbens målsætning været at rykke op i ligaen, men lige nu handler det om at finde sponsorer i stedet om klubbens overlevelse.

- Det handler om at have et godt produkt for sponsorerne. Vi har købt spillere med ligaerfaring, og det koster penge, men vi havde håbet på, at der med den sportslige succes også ville komme flere sponsorer, fortæller Lars Brunse, der er formand for HC Fyn.

I en årrække var Arne Buch direktør i GOG, inden klubben gik konkurs i 2010. Nu er han kommerciel direktør i ligaklubben HC Odense, som for blot et år siden også havde blodrøde tal på bundlinjen.

- Det er udfordringen - for drivkraften for de fleste, der er i sport, det er at vinde kampe og i bedste fald vinde medaljer - meget mere end det er at give et beskedent afkast til aktionærerne, siger Arne Buch.

Konkurs

HC Fyn er blot den seneste klub, som har svært ved at få udgifter og indtægter til at nå sammen. I 2010 måtte traditionsrige GOG begære sin konkurs og blev tvangsnedrykket til 2. division.

For et år siden var det fusionsklubben HC Odense, som med hiv og sving reddede livet. Og for blot halvanden måned siden måtte en århusiansk sponsor hjælpe Svendborg Rabbits ud af de økonomiske problemer. Ærkerivalerne fra Bakken Bears ville af sportslige årsager ikke ville miste deres nærmeste konkurrent.

TV 2/FYN har meget mere om sportens økonomiske trængsler på Fyn i vores udsendelse kl. 19.30.

Oversigt

    Oversigt