I det fynske folks tjeneste

Sportslige studenter

De første fynske studenter springer ud i dag, men det er ikke alle, der udelukkende har koncentreret sig om matematik og religion.

01:24

Daniel Høegh blev årets første student fra eliteidrætsklassen på Tornbjerg Gymnasium. OB-trøjen er en gave fra klubben.

1 af 2

Fodbold, håndbold og en række andre sportsgrene har fyldt mindst lige så meget i hovederne på eleverne i eliteidrætsklassen på Tornbjerg Gymnasium.

Flere har valgt at tage deres ungdomsuddannelse over fire år, så de hver især har kunnet dyrke topidræt ved siden af uddannelsen. Andre har bidt tænderne endnu mere sammen, og har gennemført både uddannelse og træning på tre år.

Daniel Høegh er en af dem. Han har trænet flere gange om ugen med OB's superligaspillere, og i dag fik han huen som det synlige bevis på tre års hårdt arbejde.

- Det er jo helt vildt. Hele presset er væk nu, så det er en kanonfed følelse jeg står med, siger en glad Daniel Høegh til TV2/Fyn.

Daniel Høegh's arbejdsgiver OB, er også særdeles tilfredse med, at han som den første kan gennemføre den gymnasieelle uddannelse sideløbende med den daglige træning.

- Det er ikke et dansk mesterskab i fodbold, men det er noget, der tenderer. Det er nogen gutter, der har knoklet hårdt med fodbolden, mens de har gennemført den her uddannelse, og det vil jeg tage hatten af for, siger OB's talentchef, Uffe Pedersen.

Se meget mere om Daniel Høegh og Tornbjerg Gymnasium i vores udsendelse kl. 19.30.